Erdoğan'dan Merkez Bankası'na tehdit

Erdoğan'dan Merkez Bankası'na tehdit

Erdoğan konuşmasında Merkez Bankası'nı tehdit ederken, döviz konusunda ihbar uyarısı yaptı.

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, partisinin Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’nda konuştu. Dün faiz yükseltme kararı alan Merkez Bankası’nı tehdit eden Erdoğan, “Diyor ya bağımsızlık. Hadi buyur bağımsızlık. Şimdi bağımsızlığın neticesini göreceğiz. Şuan şahsen benim sabır safhamdır. Bu sabır bir yere kadar” dedi.

İşte Erdoğan’ın açıklamalarından satır başları:

'25 KURUŞA SİMİT YOK’

“Geçmişte faiz meselesini milletimle defalarca paylaştım. Dün TESK Genel Kurulu’nda görüşlerimi tekraren ifade ettim. Gazı alan bastırıp gidiyor. Önüne gelen bakıyorsun zam üstüne zam yapıyor. Faizle ilişkisi olsun olmasın fırsatı yakalıyor ya oradan giriyor. Özellike Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın tüm birimleriyle bu kontrolü yapması lazım.  Kirayı dolarla alıyor, personeline maaşı TL ile veriyor. Sen elektrik, su parasını dövizle mi ödüyorsun? Hepsi TL ama gel gör ki kira dolar. Öyle 25 kuruşa simit yok.

Menkul alım satım ve kiralamada tüm işlemlerde ödeme yükümlülüklerinin kendi paramızla yapılmasını zorunlu hale getirdik. Artık Türk Lirası. Kim ki döviz talep ediyor, ilgili merciye şikayet ediliyor. Gereği ne ise yaparız.

'İTHALATLA UĞRAŞMAYANIN DÖVİZLE İŞİ OLMASIN'

Yurt dışından alternatif kaynak geliştirme çabalarımız da tüm hızıyla sürüyor. Özel sektör ve milletimizin desteğine ihtiyacımız var. İthalat ve ihracatla uğraşmayan kimsenin dövizle işi olmamalıdır. Buradan vatandaşlarıma sesleniyorum; Lütfen paranıza, paramıza güvenin.

‘ŞUAN BENİM SABIR SAFHAM’

Enflasyonu yönetici belirlemez. Yönetici faizi belirler. Bugüne kadar Merkez Bankası, şu 16 yıllık dönemde enflasyonu hep açıklamıştır ama hiçbir zaman açıkladığı gibi gerçekleşmemiştir. Bakıyorsunuz yıl ortasında enflasyonu yeniden revize ediyor. Niye, madem biliyorsun bu işi. Faizi belirlerken tutuyor da enflasyonu açıklarken neden tutmuyor? Bu gerçekleri ekim ayında da göreceğiz. Tabii dün son olarak sürekli gündeme getirilen faiz artırımını da yüksek bir oranla gerçekleştirdi. Diyor ya bağımsızlık. Hadi buyur bağımsızlık. Şimdi bağımsızlığın neticesini göreceğiz. Şuan şahsen benim sabır safhamdır. Bu sabır bir yere kadar.

‘STOKÇULARA BASKIN YAPILACAK’

Stokçulara baskınlar yapılacak, bedelini ödeyecekler. Şu anda bizim imkanlarımız bize yeterli. Birçok liderle konuşuyoruz. Önemli adımları atacağız.