Erdoğan'dan Menbiç açıklaması

Erdoğan'dan Menbiç açıklaması

Türk Konseyi'ne katılan Erdoğan, burada Suriye harekatına ilişkin açıklamalarda bulundu. Suriye ordusunun giriş yaptığı belirtilen Menbiç'le ilgili de konuşan Erdoğan, "Münbiç'ten Irak sınırımıza kadar olan bölgeyi güvenli hale getirmeyi hedefliyoruz" dedi.


Suriye’nin kuzeydoğusuna yapılan harekata ilişkin konuşan Erdoğan, "Münbiç'ten Irak sınırına kadar olan bölgeyi güvenli hale getireceğiz" dedi.


AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycan’ın başkenti Bakü'de yapılan Türk Dili Konuşan Ülkeler İş Birliği Konseyi (Türk Konseyi) 7. Zirvesi'ne katıldı. Burada, Suriye’nin kuzeydoğusuna düzenlenen askeri harekata ilişkin bilgiler veren Erdoğan, 7. günündeki harekatın, güvenli bölge haritasına uygun şekilde devam ettiğini söyledi. Erdoğan, "Bu sabah itibarıyla yaklaşık bin kilometrekarelik alanı bölücü terör örgütünün işgalinden kurtardık" diye konuştu.

Erdoğan burada yaptığı konuşmadan öne çıkanlar şöyle:

" - Bu zirve tarihi bir nitelik taşıyor. Türk Konseyi gibi yapıların dünya siyasetinde ağırlığı artıyor. Konseyin BMGK ve İslam İşbirliği Teşkilatı nezdinde gözlemci statüde olmasını istiyoruz.

‘DÖVİZ BASKISINI AZALTACAK ÖNLEMLER ALMALIYIZ’

- Ekonomilerimiz üzerindeki döviz baskısını azaltacak önlemleri almalıyız. Yerel paralarla ticarete verdiğimiz önemin altını çizmek istiyorum. Kotalar maalesef ticaretimiz önündeki en büyük engellerden biri. Türk Konseyi olarak aramızdaki kotaları kaldırmamız gerekiyor.

SURİYE HAREKATI

- Bu sabah itibarıyla yaklaşık bin kilometrekarelik alanı bölücü terör örgütünün işgalinden kurtardık.

- Kısa zamanda Münbiç'ten Irak sınırımıza kadar olan bölgeyi güvenli hale getirip, ilk etapta 1 milyon daha sonra 2 milyon Suriyeli sığınmacının evlerine kendi tercihleriyle dönmelerini temin edeceğiz

- Türkiye'nin teröre karşı verdiği beka mücadelesinde kardeşlerimizden çok güçlü destek bekliyoruz. Suriye'nin kuzeyi barış pınarlarıyla yeniden yeşerene, hedeflerimize ulaşıncaya kadar mücadelemizi sürdüreceğiz.

- 'İyi dost, iyi günde çağrıldığında, kötü günde ise çağrılmadan gelendir.' Siz kardeşlerimden çok güçlü bir destek bekliyoruz. Bize destek veren liderlere buradan teşekkür ediyorum."