Erdoğan’dan medyaya ‘Gül, Babacan ve Davutoğlu’ ambargosu

Erdoğan’dan medyaya ‘Gül, Babacan ve Davutoğlu’ ambargosu

Erdoğan AKP’deki yeni parti kurma çalışmalarının yakından takip ediyor. Son gelen bilgilere göre AKP’den medyaya, ‘TV programlarında Abdullah Gül, Ahmet Davutoğlu ve Ali Babacan’a yakın isimlere ambargo uygulayın’ talimatının gittiği belirtildi.

Yerel seçimlerin ardından parti içi kaosun yaşandığı AKP’de en önemli gündem maddesi, kurulmaya hazırlanan yeni parti. Saray ve AKP’deki üst düzey yöneticiler yeni parti çalışmalarını yakından takip ederken, medyaya, ‘TV programlarında Abdullah Gül, Ahmet Davutoğlu ve Ali Babacan’a yakın isimlere ambargo uygulayın’ talimatının gittiği belirtildi.

AKP’DE İKNA SEFERBERLİĞİ

Diğer yandan Abdullah Gül ve Ali Babacan önderliğinde kurulacak partinin kurucular kurulunun büyük oranda belirlendiği öğrenilirken, AKP yönetiminin yeni partiye kaymaları önlemek için ikna seferberliği başlatacağı da iddia edildi.AKP’de başlayacak küskünler harekâtı öncelikli olarak halen görev yapan milletvekilleri ile eski milletvekillerinden yeni partiye sıcak bakan isimleri kapsayacak. İkna seferberliğinin kapsamında AKP Teşkilatlarının da olacağı bildirilirken, parti içerisinden bir kaynak ikna turlarının başarılı olamayacağını, çünkü AKP içerisindeki küskünlerin çöküşün sorumlusu olarak Erdoğan’ı gördüğünü belirtti.