Erdoğan'dan Kudüs açıklaması: Ey Trump sen ne yapmak istiyorsun?

Erdoğan'dan Kudüs açıklaması: Ey Trump sen ne yapmak istiyorsun?

Trump'ın Kudüs kararı sonrası konuşan Erdoğan, "Ey Trump, sen ne yapmak istiyorsun?" dedi.

ABD Başkanı Donad Trump'ın, Kudüs kararına ilişkin açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Böyle bir adımı atmak dünyada özellikle bu bölgeyi ateş çemberinin içine atmaktır. Ey Trump sen yapmak istiyorsun?" dedi.

Erdoğan, "Çarşamba günü Kudüs ile ilgili İİT liderler zirvesini İstanbul'da toplayacağız ve bu toplantımızdan sonra da bazı etkinlikleri planlama çalışmalarını ayrıca yapıyoruz" diye konuştu. 

Erdoğan'ın açıklamaları şöyle:

"EY TRUMP, SEN NE YAPMAK İSTİYORSUN?"

"Böyle bir adımı atmak dünyada özellikle bu bölgeyi ateş çemberinin içine atmaktır. Ey Trump sen yapmak istiyorsun? Siyasi liderler karıştırmak için değil, barıştırmak için olurlar. Şu anda sayın Trump'ın bu açıklamaları mikser görevi görmeye yöneliktir. Karıştırmaya yöneliktir, barıştırmaya değil."

"PAPA İLE GÖRÜŞECEĞİM"

"Çarşamba günü İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) dönem başkanı olarak tüm üyeleri İstanbul'da toparlayacağız. Bunun yanında telefonlarla görüşmelerimi sürdürüyorum. Papa ile de görüşme talebim oldu, onunla da bu akşam ya da yarın sabah görüşeceğim. Onunla da bu konuyu görüşmem lazım. Sayın Putin ile de görüşmemi yapacağım. Batı ülkeleri, Almanya, İngiltere, Fransa, İspanya'yla da görüşmelerimi yapacağım. Çünkü bu artık sadece Müslümanların değil adeta insanlığın görevidir"