Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na bir tazminat davası daha

Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na bir tazminat davası daha

Erdoğan'ın avukatı Özel, yaptığı açıklamada Kılıçdaroğlu'na "iftira" suçlamasıyla 2 milyon liralık tazminat davası açtıklarını duyurdu.

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, kendisine ve aile bireylerine iftirada bulunduğu gerekçesiyle CHP Lideri Kılıçdaroğlu’na 2 milyon liralık tazminat davası açtı.

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın avukatı Ahmet Özel yazılı bir açıklama yaparak, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun bugün Cumhuriyet’ten İpek Özbey’e yaptığı “Senin servetini, mal varlığını inceleyeceğiz, aklını başına al” dediğinde Erdoğan hiç sesini çıkarmadı. Erdoğan ailesinin Türkiye’ye vergi açısından da ihanet ettiğini çok iyi biliyoruz. Man Adası’ndaki olay buydu. Vergi cennetlerinden gelecek paranın vergilendirilmesini sağlayacak kararname 2006 yılından bu yana çıkarılmıyor (Kurumlar Vergisi Kanunu madde 30/7). Çünkü Erdoğan Ailesi, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ne vergi ödemek istemiyor” açıklamaları nedeniyle 2 milyon liralık tazminat davası açtıklarını duyurdu.

Yazılı bir açıklama yapan Özbey, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

“Biz bir kere daha bu yalan ve iftiraları için haksız fiili tarihi olan 17/08/2020 tarihinde yani bugün mahkemeye gidip Müvekkil Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve aile bireyleri adına 2 milyon TL'lik manevi tazminat davası açarak yasal yollara başvurularımızı yapmış bulunuyoruz. Şuna eminiz ki daha önce de ispat edemediği gibi yine hiçbir asılsız iddiasını ispat edemeyecektir. Lakin çamur at izi kalsın taktiğine de devam edecektir. Bu bağlamda gerekli suç duyurusu başvurularını ilgili mercilere de yapmış bulunuyoruz.”