Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu hakkında suç duyurusu

Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu hakkında suç duyurusu

Erdoğan, Kılıçdaroğlu hakkında suç duyurusunda bulundu.

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında, partisinin dünkü ‘Eşitlik ve Adalet Kadın Buluşması’nda kendisine hakaret ettiği iddiasıyla suç duyurusunda bulundu.

Erdoğan'ın avukatlarından Hüseyin Aydın, sosyal paylaşım sitesi Twitter adresi üzerinden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaret suçundan Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunduklarını açıkladı.

Aydın açıklamasında, "Sayın Cumhurbaşkanımızın hukukunu yargı eliyle korumaya yönelik çabalarımız tavizsiz bir şekilde devam edecektir" dedi.

Erdoğan’ın geçtiğimiz hafta, AKP’lilerin yurt dışındaki para transferleri belgelerini açıklayan Kılıçdaroğlu aleyhine 2 milyon TL’lik yeni bir dava açacağı açıklanmış, partisiyle yaptığı bir toplantıda “Çünkü bu adam 10- 20 bin TL’lik davalarla akıllanmıyor. ‘Çamur atayım, 10 bin lira ceza öderim ne olacak’ diyor. Büyük dava açacağım bundan sonra ki artık yalan yanlış, boş konuşmasın. Ciddi ceza alacak, bunun bedelini ödeyecek” ifadelerini kullandığı gündeme yansımıştı.