Erdoğan'dan Kanal İstanbul açıklaması: 'Tarihe damgasını vuran bir eser olarak ülkemizin iftihar tablosunun içinde yerini alacaktır'

Erdoğan'dan Kanal İstanbul açıklaması: 'Tarihe damgasını vuran bir eser olarak ülkemizin iftihar tablosunun içinde yerini alacaktır'

Kanal İstanbul'a ilişkin açıklama yapan AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Fiilen hayata geçirmeye başlayacağımız Kanal İstanbul da tarihe damgasını vuran bir eser olarak ülkemizin iftihar tablosunun içinde yerini alacaktır" diye konuştu.

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kuzey Marmara Otoyolu'nun 7. Kesimi olan Hasdal-Habipler-Başakşehir etabının açılış töreninde konuştu.

Törende yaptığı konuşmada bilim insanlarının ve yurttaşların yaratacağı ekolojik yıkım nedeniyle karşı çıkmasına karşı kendisinin 'hayalim' dediği Kanal İstanbul Projesi'ne ilişkin açıklamalarda bulunan Erdoğan, "Fiilen hayata geçirmeye başlayacağımız Kanal İstanbul da tarihe damgasını vuran bir eser olarak ülkemizin iftihar tablosunun içinde yerini alacaktır" ifadesini kullandı.

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle;

"Kuzey Marmara Otoyolu'nun tüm bölümlerini tamamlamış bulunuyoruz. Heyecanla yeni eklediğimiz kesimi de en kısa sürede tamamlayarak hizmete alacağız. Dünyanın 2 kıtası arasındaki giderek yoğunlaşan insani ve ticari araç trafiği bakımından da hayati öneme sahiptir.

Türkiye'nin hem nüfus yoğunluğu hem üretim ve ticaret kapasitesi hem turizm potansiyeli bakımından en hareketli yerlerinin başında gelen Marmara Bölgemizi çepeçevre otoyolla kuşatmış olacağız. Açılışını yaptığımız kısımlarla birlikte toplam yatırım bedeli 1,7 milyar dolar olan bu kesim, ileride inşası planlanan 3 katlı büyük İstanbul tünelinin de bağlantısını teşkil edecektir.

'ÜLKEMİZİN İFTİHAR TABLOSU İÇERİSİNDEKİ YERİNİ ALACAK'

Yakında ilk köprüsünün temelini atarak fiilen hayata geçirmeye başlayacağımız Kanal İstanbul da inşallah tarihe damgasını vuran bir eser olarak ülkemizin iftihar tablosu içerisindeki yerini alacaktır.

Biz hayatımız boyunca eser ve hizmet peşinde koştuk. Coğrafyamızın 4 bir yanına da el uzattık.

Toplamda 655 milyar liralık kaynağı bu dönemde milletimizin emrine verdik. Biz hiçbir insanımızı yalnız bırakmadık. Hepsinin yanında olduk. Bu verimlilik projesiydi. Her alanda başardık, başarmaya da devam edeceğiz. Kuzey Marmara Otoyolu'nun pek çok kesimini yine bu dönemde tamamlayıp hizmete sunduk.

Hukuktan ekonomiye kadar pek çok alanda hazırladığımız raporları yine bu dönemde milletimizle paylaştık ve hemen ardından uygulamaya geçirmeye başladık.

'YARGI REFORMU PAKETİMİZİN DÖRDÜNCÜSÜNÜ MECLİS'E SUNUYORUZ'

Yakında yargı reform paketimizin dördüncüsünü Meclis'e sunuyoruz. Cumhur İttifakı ile başlattığımız çalışmayla birlikte tüm siyasi partilere bu hazırlığımızı sunacağız. İnşallah yeni ve sivil anayasamıza da kavuşacağız.

Uzunca bir dönem darbelerle, terör örgütleriyle, siyasi mühendisliklerle ülkemizi kısır döngünün içine hapsedenler bizim hedeflerimizden hoşlanmadılar.

Ürettiğiniz bir şey varsa onu anlatın. Ürettiğiniz bir şey yok bırakın da biz rahat çalışalım. Yapacak daha çok şeyimiz var. "