Erdoğan'dan itiraf: OHAL'den istifade ederek grevlere anında müdahale ediyoruz

Erdoğan'dan itiraf: OHAL'den istifade ederek grevlere anında müdahale ediyoruz

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, yabancı yatırımcılara hitap ettiği konuşmasında OHAL'i ne için ve nasıl kullandıklarını anlattı. Erdoğan, “OHAL’den istifade ederek grevlere anında müdahale ediyoruz” dedi.

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TOBB Kabul Salonu'nda, 15 Temmuz'daki darbe girişiminin birinci yılı kapsamında, yabancı sermayeli yatırımcılara hitap etti.

Sınıf düşmanı açıklamalarıyla öne çıkan konuşmasında Erdoğan, emekçilerin grev hakkını hedef aldı. OHAL'in iş dünyasının rahat çalışabilmesi için yapıldığını itiraf eden AKP’li Erdoğan, "Biz göreve geldiğimizde Türkiye'de OHAL vardı ama bütün fabrikalar grev tehdidi altındaydı. Hatırlayın o günleri. Ama şimdi grev tehdidi olan yere biz OHAL'den istifade ederek anında müdahale ediyoruz. OHAL’i bunun için kullanıyoruz" dedi.

‘OHAL’İ BUNUN İÇİN KULLANIYORUZ’

Konuşmasında “Şu anda OHAL ile uğraşıp duruyorlar. OHAL'in sınırlarını da biz belirleriz” ifadelerini kullanan Erdoğan, “OHAL'i biz iş dünyamız daha rahat çalışsın diye yapıyoruz. Soruyorum. İş dünyasında herhangi bir sıkıntınız, aksamanız var mı? Biz göreve geldiğimizde Türkiye'de OHAL vardı ama bütün fabrikalar grev tehdidi altındaydı. Hatırlayın o günleri. Ama şimdi grev tehdidi olan yere biz OHAL'den istifade ederek anında müdahale ediyoruz. Çünkü iş dünyamızı sarsamazsınız. Bunun için kullanıyoruz biz OHAL'i” dedi.