Erdoğan'dan İsmailağa Cemaati'ne ziyaret

Erdoğan'dan İsmailağa Cemaati'ne ziyaret

Erdoğan, kendisine önceki seçimlerde açıkça destek veren tarikatın önde gelenlerini ziyaret etti.

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsmailağa Cemaati lideri Mahmut Ustaosmanoğlu’nun oğlu Ahmet Ustaosmanoğlu ve halefi olarak gösterilen Hasan Kılıç’ı ziyaret etti.

Dün (12 Ocak) akşam resmi programında olmayan iki ziyaret gerçekleştiren AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bu ziyaretlerden ilkini, öğrencilik yıllarından hocası olan M. Emin Saraç'ın İstanbul Fatih'teki evine yaptı.

Erdoğan daha sonra Fatih Çarşamba'daki İsmailağa Vakfı'na geçerek burada İsmailağa Cemaati'nin önde gelen isimlerinden Hasan Efendi ve İsmailağa Cemaatinin manevi lideri Mahmut Efendi'nin oğlu Ahmed Ustaosmanoğlu ile görüşüp sohbet etti.

WEB SİTESİNDEN ERDOĞAN’A DESTEK AÇIKLAMASI YAPAN TARİKAT

İsmailağa Cemaati, 24 Haziran 2018 seçimlerinden önce, Cumhurbaşkanlığı için Recep Tayyip Erdoğan'ı destekleyeceğini açıklamıştı.

Cemaatin web sitesinden yapılan açıklamada, "Bu yeni yönetim modelinde hak, hakikat, hukuk, adalet ve liyakat şartlarını haiz bir yönetim inşa edeceğine inandığımız ve beklediğimiz, istikrarın teminatı gördüğümüz Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve arkadaşlarını tercih ettiğimizi kardeşlerimiz ve milletimizle paylaşıyoruz. Nihai olarak, Efendi Hazretlerimizin ikaz buyurdukları, cemaatimizle alakası bulunmayan, cemaatimizin hassasiyetleri ve ruhuna aykırı telkinlere, fitne ve fesat faaliyetlerine karşı duyarlı ve sorumlu davranmamız gerektiğini hatırlatır, Mevla Te'ala'dan, başta memleket idarecileri olmak üzere, hepimizi üstün ahlak, hidayet ve istikamet üzere sabit kılmasını niyaz ediyoruz" denilmişti.