Erdoğan'dan Hakan Atilla açıklaması: 'O bizim evladımızdır'

Erdoğan'dan Hakan Atilla açıklaması: 'O bizim evladımızdır'

Erdoğan, tahliye olduktan sonra Türkiye'ye gönderilen Hakan Atilla ile ilgili konuştu. Atilla ile ilgili herhangi bir bariyerin olmadığını söyleyen Erdoğan, "O bizim evladımızdır, onu sahiplenmeyeceğiz de kimi sahipleneceğiz?" dedi.

AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD’de tutuklu kaldıktan sonra tahliye edilen ve Türkiye’ye gönderilen eski Halkbank Genel Müdür Yardımcısı Hakan Atilla ile ilgili, “O bizim evladımızdır. Onu sahiplenmeyeceğiz de kimi sahipleneceğiz?” dedi.

Malezya Başbakanı Mahathir Muhammed ile Ankara’da ortak bir basın toplantısı düzenleyen Erdoğan, açıklamalarında ABD tarafından Türkiye’ye gönderilen Hakan Atilla ile ilgili konuştu.

‘ONU SAHİPLENMEYECEĞİZ DE KİMİ SAHİPLENECEĞİZ’

Erdoğan, Atilla için şunları söyledi:

“Hakan Atilla konusuna gelince, uzun bir süredir Halk Bankamızın genel müdür yardımcısının yaşamış olduğu süreç, başta şahsım olmak üzere tüm mesai arkadaşlarımızı üzmüştür, kırmıştır. Her türlü girişimleri yaptık ve verilen kendisiyle alakalı verilen mahkumiyet cezası bitmiş oldu.

Borcumuz kalmadan Hakan Atilla evladımız ülkesine dönmüş oldu. Bundan sonraki sürece yönelik kendisiyle yaptığım telefon görüşmesinde ‘Sen şimdi önce ailenle, çocuklarınla bu arada dinlen, şöyle bir tatilini yap, ondan sonra da seni Ankara’da Külliye’de bekliyorum, ziyaretimize gel ve orada oturur, konuşur, ne yapacağımızın kararını da veririz’ dedik. Bizim için Hakan Atilla’ya herhangi bir bariyer söz konusu değildir. O bizim evladımızdır. Onu sahiplenmeyeceğiz de kimi sahipleneceğiz?”

'PUTİN MÜJDEYİ VERMİŞTİ'

Erdoğan, Rusya'nın Türk vatandaşlarına vize uygulamasını kaldırmasına ilişkin ise "Sayın Putin daha önceden zaten bu müjdeyi bize vermişti. Bugün de görüldüğü gibi bunlar kaldırıldı. Uzun zamandır aramızdaki diyaloğun, bu tür konulardaki sıcak ilişkilerin bir neticesidir." diye konuştu.

DAHA FAZLA