Erdoğan'dan Gayriciddi Kriz Açıklaması

Erdoğan'dan Gayriciddi Kriz Açıklaması

Askeri mezuniyet töreninde konuşan Erdoğan, krizle ilgili söylemlerini tekrarlarken, ABD'nin vermediği F-35'ler hakkında da açıklamalarda bulundu.

AKP’nin ekonomi politikaları ve ABD’yle yaşanılan Brunson krizi sonrası vatandaşın ekonomik krizi derinleşirken, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan konuya ilişkin gayriciddi bir açıklama geldi.

Balıkesir’deki astsubay mezuniyet töreninde konuşan Erdoğan, krizle ilgili ‘dış mihrak’ odaklı hedef saptırma söylemini sürdürürken, gayriciddi biçimde “’Döviz kuru ne olacak’ diye soranlar varsa onlara verecek cevabımız şudur: Bu da geçer yahu… Ekonomi yönetimimiz gerekli tedbirleri alıyor” dedi.

‘VERİRLER, VERMEZLER BİLEMEYİZ…’

ABD’nin F-35 yaptırımına da değinen Erdoğan, “Türkiye'nin zaten proje ortağı olduğu F-35'lere de ihtiyacı var. Kendi geliştireceği uçaklara da ihtiyacı var. Verirlerler, vermezler onu bilemem. Verdikleri takdirde anlaşmaya uyduklarının bir ispatıdır. Şu ana kadar biz ortaklığımızın gereği 900 milyon dolar ödeme yaptık. Taksitler geldikçe ödüyoruz. 120 F-35 anlaşmamızda bize verilmesi gerekiyor. Verilir veya verilmez.” ifadelerini kullandı.