Erdoğan'dan Finlandiya'nın NATO başvurusuna "veto"

Erdoğan'dan Finlandiya'nın NATO başvurusuna "veto"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, NATO üyeliğine yeşil ışık yakan Finlandiya için, ''Olumlu bir düşünce içerisinde değiliz. İskandinav ülkeleri terör örgütü misafirhanesi gibi'' dedi.

Fotoğraf: DHA

Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinde neredeyse üç ay geride kalırken, Finlandiya'nın NATO üyeliğini hızlandırma kararı Moskova'nın tehdit açıklamasıyla karşılık buldu.  Kremlin sözcüsü Dmitri Peskov önceki gün gazetecilere yaptığı açıklamada, Finlandiya'nın NATO'ya girmesinin Rusya için "kesin" bir tehdit oluşturduğunu kaydetti.

Peskov, ‘NATO’nun genişlemesi ve ittifakın sınırlarımıza yaklaşması dünyayı ve kıtamızı daha istikrarlı ve güvenli kılmıyor’ demişti.

NATO’YA BİR YEŞİL IŞIK DA İSVEÇ’TEN

Öte yandan Finlandiya'dan sonra NATO'ya üyelik için bir kritik açıklama da İsveç'ten geldi. Yapılan güvenlik araştırmasının raporunu duyurarak yaptığı açıklamada "İsveç'in NATO üyeliği Kuzey Avrupa'da çatışma riskini azaltacaktır" denildi. İsveç'in NATO'ya katılıp katılmama konusundaki resmi kararın 15 Mayıs Pazar günü açıklanması bekleniyor.

TÜRKİYE'DEN FİNLANDİYA'YA 'VETO'

Üsküdar’daki Hazreti Ali Camii’nde cuma namazı kılmasının ardından gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Finlandiya ve İsveç'in NATO üyeliğine yeşil ışık yakmasını 'veto' etti.

Erdoğan, Finlandiya ve İsveç'in NATO üyeliği için ''Olumlu bir düşünce içerisinde değiliz. İskandinav ülkeleri terör örgütü misafirhanesi gibi.'' dedi.