Erdoğan'dan deprem açıklaması: Depremi durdurma şansımız var mı?

Erdoğan'dan deprem açıklaması: Depremi durdurma şansımız var mı?

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Elazığ'da gerçekleşen 6,8 büyüklüğündeki depremle ilgili açıklamalarda bulundu. Erdoğan konuşmasında, "Depremi durdurma şansımız mı var?" dedi.

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Afrika ziyareti öncesi Elazığ'daki 6,8 büyüklüğündeki depreme ilişkin açıklamalarda bulundu. Erdoğan konuşmasında "Depremi durdurma şansımız mı var?" derken sosyal medya paylaşımları üzerinden karalama kampanyası yürütüldüğünü iddia etti.

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şu şekilde:

'DEVLET VATANDAŞLARIN YARDIMINA KOŞTU'

"Elazığ'da 31 kişi yaşamını yitirdi. Devletimiz tüm kurumlarıyla vatandaşların yanına koşmuştur. Biz de Elazığ ve Malatya'ya intikal ederek çalışmaları izledik. Gerek Kızılay gerek AFAD imkânlarını seferber etmiş durumda. Kış günü evleri yıkılan vatandaşlarımızın mağduriyet yaşamaması için elimizden geleni yapıyoruz. Dünyadaki dost ve kardeş ülkelerden de mesaj aldık."

'HASAR TESPİT ÇALIŞMALARINI BAKANLIK YAPACAK'

"İlk etapta hasar tespit çalışmalarını Çevre ve Şehircilik Bakanlığı üstlenecek. Elazığ’da daha çok köylerde sıkıntı var. Hasar tespiti yapıp süratle burada inşa çalışmalarını yapacağız. Yıkılması gereken varsa onları da yıkmak durumdayız. Artçı sarsıntılar devam ediyor. Malatya’da 5.1 büyüklüğünde artçı sarsıntıyı yaşadık. Tüm milletvekillerimiz orada."

'SOSYAL MEDYA MESAJLARI İNSANI TAHRİK EDİYOR'

"Her şeyden önce bu birlik ve beraberliğe destek veren vatandaşımız varken bunu siyasi istismar vesilesi yapan, karalama kampanyasını sürdürüyorlar. Sosyal medyada insanı tahrik eden ahlaksız mesajlar var. Örneğin 20 yıldır bu hükûmet ne yapmış yazanlar... Depremi durdurma şansımız var mı? Depremden sonra ne yaptığımıza gelince bizim iktidarımızda önemli depremler oldu. Örneğin Bingöl depremi.. Bingöl ve Van'ı yeniden inşa ettik."

'KIZILAYIN DURUMU ORTADA, GAYET BAŞARILI'

"Artık kurumlarımız bu tür olaylar karşısında çok ciddi yeteneklere sahip. Zaten Kızılay’ın durumu ortada, gayet başarılı. Kurtarma olayında da AFAD’ın çok ciddi başarılarının olduğunu görüyoruz. Bunlar bizi bir yerde memnun ediyor. Kurumlarımızın buradan aldığı netice, kurtarılan 45 vatandaşımız var, artık umutların kesildiği yerden çıkarılanlar var. Bu bizi mutlu ediyor. Her ne kadar 31 vatandaşımız hayatını kaybettiyse de öbür tarafta 1607 yaralı çıkarıldı buralardan. Bunların 1503’ü taburcu edildi, 104’ünün tedavisi devam ediyor."