Erdoğan'dan CHP'li Erdoğdu hakkında suç duyurusu

Erdoğan'dan CHP'li Erdoğdu hakkında suç duyurusu

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, şantaja uğradığını belirten CHP’li Aykut Erdoğdu hakkında suç duyurusunda bulundu.

CHP'li Aykut Erdoğdu, "ATV ve Sabah grubundan muhabirleriniz en yakın çevremde olan kadın arkadaşlarımı arayıp benimle bir ilişkileri olup olmadığını soruyorlarmış" diyerek tepki gösterdi.

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik "Siz bu suç örgütünün bir numarasısınız" diyen Erdoğdu, "Vatana ihanetten yargılanmanız için bütün gücümle çalışacağım" ifadelerini kullandı.

Erdoğan, Erdoğdu hakkında 250 bin TL'lik manevi tazminat dava açtı.

AKP'DEN TEPKİLER

AKP Sözcüsü Ömer Çelik, CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu'nun Erdoğan'a yönelik sözlerine ilişkin Twitter hesabından paylaşımda bulundu.

Paylaşımında "Yassıada katliam örgütü yine ortaya çıktı" diyen Çelik, "Milletin iradesi de bunun karşısında dimdik ayakta. Millet düşmanlığına karşı millet siyasetiyle mücadeleye devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

AKP Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ ise Twitter hesabından, "Ateş olsa cirmi kadar yer yakacak olan sözde siyasetçilerin Cumhurbaşkanımızı yargılama tehditlerine pabuç bırakacak değiliz" dedi.

Dağ, şunları kaydetti: "Bu zihniyete 15 Temmuz gecesi haddini bildirmiştik ancak belli ki hala akıllanmamışlar. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın hukuku bu milletin hukukudur ve biz, liderimizin de milletimizin de hukukunu asla çiğnetmeyiz. 19 yıldır yapılan her seçimde milletimiz tercihini Recep Tayyip Erdoğan ve AK Parti'den yana kullanmıştır. Biz devlet yönetmeyi de millete hizmet etmeyi de hepinizden iyi biliriz. Pandeminin zor şartlarından istifade ederek yaptığınız çamur siyasetini ise milletimiz gayet iyi görüyor. Allah'ın izni ile 2023 seçimlerinde zafer yeniden Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın ve Cumhur İttifakı'nın olacaktır."