Erdoğan'dan CHP Gençlik Örgütleri İzmir İl Sekreteri hakkında suç duyurusu

Erdoğan'dan CHP Gençlik Örgütleri İzmir İl Sekreteri hakkında suç duyurusu

Erdoğan’ın avukatı Ahmet Özel, "cumhurbaşkanına hakaret ettiği" iddiasıyla CHP Gençlik Örgütleri İzmir İl Sekreteri ve Karabağlar Belediye Meclis Üyesi Dila Koyurga hakkında suç duyurusunda bulunulduğunu söyledi.

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın avukatı Ahmet Özel, "cumhurbaşkanına hakaret ettiği" iddiasıyla CHP Gençlik Örgütleri İzmir İl Sekreteri ve Karabağlar Belediye Meclis Üyesi Dila Koyurga hakkında İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu.

Sabah'tan Kenan Kıran'ın haberine göre, suç duyurusunda Koyurga'nın Türk Ceza Kanunu'nun (TCK) 125/1-2-3-4 maddesinde hükmü bulunan "basın yoluyla kamu görevlisine hakaret" suçu gereğince hakkında soruşturma yapılıp hakkında kamu davası açılması talep edildi.

Erdoğan'ın diğer avukatı Mustafa Doğan İnal ise sosyal medyadan Koyurga için “Tweetleri paylaşmak istemezdim ama bilinsin diye paylaşıyorum. Bu iğrenç tweetleri atıp bugün silmek seni kurtarmayacak. Sonra bir muhalif daha yargılanıyor, düşünce özgürlüğü diye ağlamak yok. Hukuk önünde hesabını vereceksin. Son olarak kem söz sahibine aittir..." diye yazdı. İnal, Koyurga'nın tüm tweetlerinin savcılık talimatıyla kayıt altına alındığını söyledi.