Erdoğan’dan Biden’a: Bizimle çalışın

Erdoğan’dan Biden’a: Bizimle çalışın

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suriye’deki iç savaşın 10’uncu yılı için kaleme aldığı makalede, Biden yönetimine çağrıda bulundu. Erdoğan, "Suriye’deki trajediyi sonlandırmak ve demokrasiyi müdafaa etmek için bizimle birlikte çalışmalıdır” dedi.

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Suriye iç savaşının 10’uncu yıldönümü için Bloomberg’e bir makale yazdı.

ABD Başkanı Joe Biden’a çağrıda bulunan Erdoğan, “Biden yönetimi, verdiği sözleri tutarak, Suriye’deki trajediyi sonlandırmak ve demokrasiyi müdafaa etmek için bizimle birlikte çalışmalıdır” dedi.

“Gururla söylüyorum ki Türkiye’nin pozisyonu, Suriye iç savaşının başlangıcından itibaren hiç değişmemiştir” ifadelerini kullanan Erdoğan, “bölgede barış ve istikrarın yeniden tesis edilmesi için Batı’nın Türkiye’yi desteklemesi gerektiğini” savundu.

Erdoğan makalesinde şu ifadeleri kullandı:

"Türk milleti, tüm Suriyelileri temsil kabiliyetine sahip bir siyasi sistem kurulmasının, barış ve istikrarın yeniden tesisi için şart olduğuna inanmaktadır.

Barışçıl ve kalıcı çözümün Suriye'nin toprak bütünlüğü ve siyasi birliğine saygı gösterilmemesi halinde mümkün olamayacağını vurguluyoruz.

Biden yönetimi, verdiği sözleri tutarak, Suriye’deki trajediyi sonlandırmak ve demokrasiyi müdafaa etmek için bizimle birlikte çalışmalıdır."