Erdoğan'dan 'benim kalitemde değilsin' dediği İbadi ile resmi görüşme

Erdoğan'dan 'benim kalitemde değilsin' dediği İbadi ile resmi görüşme

Erdoğan geçtiğimiz sene "Benim seviyemde değilsin, kalitemde değilsin haddini bil" dediği Irak Başbakanı İbadi ile resmi görüşme gerçekleştirdi. Erdoğan görüşmede İbadi'ye "değerli kardeşim" diye hitap etti.

Resmi temaslarda bulunmak üzere Ankara'ya gelen Irak Başbakanı Haydar el-İbadi, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüştü. 

Resmi görüşmenin ardından düzenlenen basın toplantısında, Erdoğan'ın İbadi'ye "değerli kardeşim" diye hitap etmesi dikkat çekti. 

"BENİM KALİTEMDE DEĞİLSİN"

Geçtiğimiz ekim ayında ise TSK'nın, Başika'da Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi (IKBY) ile birlikte askeri kamp kurması üzerine Irak merkezi hükümeti ile kriz çıkmıştı. 

Erdoğan, 11 Ekim 2016 tarihinde 9. Avrasya İslam Şurası'nın açılışında yaptığı konuşmada, İbadi için 'Şahsıma hakaretler ediyor, sen benim zaten muhatabım değilsin, seviyemde değilsin, kıratımda değilsin, kalitemde değilsin.Irak'tan senin bağırman çağırman bizim için hiç de önemli değil, biz bildiğimizi okuyacağız, bunu böyle bilesin. Kim bu? Irak'ın Başbakanı. Önce haddini bil...'' ifadelerini kullanmıştı.