Erdoğan'dan Bahçeli'ye 700 milyon TL'lik jest

Erdoğan'dan Bahçeli'ye 700 milyon TL'lik jest

2016'da yapımına başlanan fakat 4 yılda sadece üçte biri yapılabilen Bahçeli'nin adını taşıyan köprü için Erdoğan devreye girerek 700 milyon liralık ödenek sağladı.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin adını taşıyan Adana'daki köprünün temeli,  Bahçeli'nin de katılımıyla 30 Mart 2016'da atıldı. 215 milyon liraya ihale edilen köprünün, 2018 yılının ekim ayında bitirilmesi hedeflendi fakat, 4 yılın sonunda sadece üçte biri tamamlandı. AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan ise Bahçeli'nin köprüsü için devreye girerek, 700 milyon liralık ödenek sağladı.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, bir süre önce yaptığı açıklamada, önceki belediye döneminde 215 milyona yapılması planlanan köprüye 120 milyon TL harcandığını, projenin daha sonra iptal edildiğini söyledi. İnşaatı yapan firmadan projeyi yenilemesini istediklerinde 600 milyon TL'lik bir tutarla karşılaştıklarını belirten Karalar, “Biz göreve seçildikten sonra Sayın Bahçeli'nin ismini taşıyan bu köprünün tamamlanması için projeye 40 milyon TL aktardık ancak projeyi yapan firma bize tam 600 milyon TL'lik bir maliyet çıkardı” dedi.

ERDOĞAN'DAN 700 MİLYONLUK ÖDENEK

Hürriyet yazarı Abdülkadir Selvi, Devlet Bahçeli'nin adını taşıyacak köprü için Erdoğan'ın devreye girdiğini ve 700 milyon liralık bir kaynak aktarıldığını yazdı. 

Selvi, "Devlet Bahçeli köprüsünün yarım kalmasına gönlü el vermeyen Erdoğan, Ulaştırma Bakanlığı’nın yapması için talimat verdi. Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı tarafından köprünün yapımı için ayrılan 700 milyon TL’lik kaynak Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzasıyla yürürlüğe girdi" ifadelerini kullandı.

DAHA FAZLA