Erdoğan'dan aşı açıklaması: 'Sağlık Bakanı Perşembe veya Cuma olur diyor'

Erdoğan'dan aşı açıklaması: 'Sağlık Bakanı Perşembe veya Cuma olur diyor'

Erdoğan, yeni yılın ilk kabine toplantısının ardından konuşma yaptı.

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2021 yılının ilk kabine toplantısının ardından açıklamalarda bulundu. Koronavirüs salgınına ilişkin tedbirlerinler ve aşılama ile ilgili gelişmelerin beklendiği toplantının ardından Erdoğan, muhalefeti hedef gösterdiği açıklamaların ardından koronavirüs salgınına ilişkin şunları söyledi:

Tedbirler sayesinde salgının artış hızını geriletmeyi başardık. Sağlık sistemi üzerindeki yük de önemli ölçüde hafifledi. 

Vaka sayısının belirli bir rakamın altına düşmesiyle daha önce de yaptığımız gibi elbette kısıtlamaları kademeli olarak azaltacağız.

Hali hazırda Çin aşısını ülkemize getirmeye başladık. İlk etapta 3 milyon doz aşı ülkemize geldi. Alman aşısıyla da anlaşmamızı yaptık. Görüşmeler devam ediyor. Rus ve İngiliz menşeili aşılarla ilgili gelişmeleri takipteyiz. 

Perşembe veya Cuma olur diyor. Böylece belirlenen sıraya göre bu tarihte aşılar başlayacak. Aşılar öncelik sıralamasıyla uygulamaya geçecek, perşembe ya da cuma gününe kadar buna başlayacağız.