Erdoğan’dan Afrin’de yağma açıklaması: ‘Ganimet anlayışı var’

Erdoğan’dan Afrin’de yağma açıklaması: ‘Ganimet anlayışı var’

“Bazı gruplar da ganimet anlayışı var ama hemen müdahale edildi.”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Afrin'de ÖSO’cu  çetelerin evleri yağmaladığını kabul ettiği öğrenildi.

TSK’nın ÖSO ile birlikte Afrin'e yönelik düzenlediği operasyonda ilçe merkezinin ele geçirilmesinin ardından medyaya yansıyan, evlerin ve dükkanların yağmalanması görüntülerine ilişkin ilk açıklamayı Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın yapmıştı. Kalın, "Bazı gruplar emirlere aykırı davranarak bu tür eylemlere girişmiş olabilir” dedi.

Saray’a yakın kalemlerden Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi'nin bugünkü "Erdoğan’ın çizdiği 2019 perspektifi" başlıklı köşe yazısında, Erdoğan AKP’lilerle yaptığı toplantıda bu konuya değindiğini yazdı. ÖSO içindeki bazı gruplarda 'ganimet anlayışı' olduğunu söyleyen Erdoğan, bu kişilere müdahale edildiğini söyledi.

Selvi'nin yazısının ilgili kısmı şöyle:

“Cumhurbaşkanı Erdoğan öncelikle güvenliğin sağlanacağını söylüyor. Yönetim boşluğuna meydan vermemek ve koordinasyonu sağlamak üzere yerel unsurlardan oluşacak ‘idare meclisleri’nin kurulacağını anlatıyor. Türkiye’den giden yardımların koordinasyonu için Cerablus’ta olduğu gibi kısa süre içerisinde bir vali yardımcısı atanacağını açıklıyor. Afrin’den yansıyan yağma görüntüleri de gündeme geliyor. Erdoğan, “Afrin harekâtı ÖSO ile birlikte düzenlendi. Afrin’e ÖSO ile birlikte girildi. Ancak bazı gruplarda ganimet gibi bir anlayış var. Hemen müdahale edildi. Onlara karşı tedbir alındı. Onlarla konuşularak düzeltildi” diye bilgi veriyor.”