Erdoğan’dan Abdullah Gül’e KHK yanıtı

Erdoğan’dan Abdullah Gül’e KHK yanıtı

Erdoğan, 696 sayılı KHK'yı eleştiren Abdullah Gül'e, “Neye dayanarak böyle bir muğlaklıktan bahsediyorsunuz?” yanıtını verdi.

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, ‘darbe girişimi ve devamı niteliğindeki eylemlerin bastırılmasında’ sivillere yargı muafiyeti getiren KHK hakkında açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "Son KHK sadece 15 Temmuz’u kapsıyor. Biz, bu düzenlemenin kararlılıkla ve aynen devamından yanayız" dedi

Abdullah Gül’ün KHK’lar hakkında yaptığı eleştiriye de yanıt veren Erdoğan, “Geçmiş Cumhurbaşkanı’mızın da bir muğlaklıktan bahsetmiş olması üzücüdür. Neye dayanarak siz böyle bir muğlaklıktan bahsediyorsunuz? Hangi madde sizi bu muğlaklığa itebiliyor? Bu üzücü olmuştur. Kendileri tarafından yapılan o açıklama, aldığı retweet’lerle süreci çok farklı bir yere doğru işletmiştir” dedi.

Erdoğan, KHK’da değişiklik yapılmayacağını söyledi. 

Erdoğan’ın açıklamaları şöyle:

“Bu düzenlemenin neyle ilgili olduğu belli. Bundan önce de bu ifadenin yer aldığı 4 ayrı KHK düzenlemesi yapıldı. Onların hiçbirine dair bugüne kadar kimse ses çıkarmadı. Şimdi bu son KHK’yı birileri köpürtmeye başladı. Oysa dediğim gibi, bu sadece 15 Temmuz’u kapsayan bir olaydır. Bunun dışında hiçbir şey söz konusu değil. Geçmiş Cumhurbaşkanı’mızın da bir muğlaklıktan bahsetmiş olması üzücüdür. Neye dayanarak siz böyle bir muğlaklıktan bahsediyorsunuz? Hangi madde sizi bu muğlaklığa itebiliyor? Bu üzücü olmuştur. Kendileri tarafından yapılan o açıklama, aldığı retweet’lerle süreci çok farklı bir yere doğru işletmiştir. Ama şunu söyleyeyim: Gerek Adalet Bakanı’mız, gerek hükümet sözcümüz bu konuyla ilgili gerekli cevapları vermiş durumdadırlar. Çıkarılmış olan yasal düzenleme son derece açıktır; biz bu düzenlemenin kararlılıkla ve aynen devamından yanayız. İddia edildiği türden, ileride yanlış yorumlamalar gündeme gelecek olursa, o vakit gereken müdahale zaten yapılır. Öyle bir durumda, ya yargı ya da parlamento, gereği neyse yapar elbet. Bu KHK’lar zaten parlamentoya da gidecek. Biz KHK’lar ile sadece süreci hızlandırıyoruz. Mesela, taşeronu da KHK’ya koymamış olsak, konu önümüzdeki yıla kalacaktı. Yani onu KHK’ya koymamızın nedeni de süreci hızlandırma amaçlıdır. Ama o da elbette Meclis’e gelecek, orada tartışılacaktır.”

ARINÇ RETWEET ETMİŞTİ

Eski TBMM Başkanı Bülent Arınç, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün Twitter’dan yazdığı "15 Temmuz hain darbe teşebbüsüne karşı arkasına bakmadan sokağa çıkıp direnen kahraman vatandaşlarımızı koruma amacıyla çıkartıldığını düşündüğüm 696 sayılı KHK’nın yazımındaki hukuk diliyle bağdaşmayan muğlaklık, hukuk devleti anlayışı açısından kaygı vericidir” ifadelerini retweetlemişti.