Erdoğan’dan ABD’li patronlara teminat: Siyaset başka, ticaret başka

Erdoğan’dan ABD’li patronlara teminat: Siyaset başka, ticaret başka

Erdoğan'ın ABD'li iş insanlarıyla yaptığı toplantıda “ABD ile sorunların iş dünyasını etkilemesini istemem. Gerekli adımları atacağız" dediği belirtildi. Erdoğan, toplantı boyunca ABD’li patronlara ‘bize güvenin’ teminatı verdiği kaydedildi.

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD’li şirketlerin Türkiye temsilcileriyle buluştu. Cumhurbaşkanlığı Sarayı’ndan gerçekleşen kabul 2,5 saat sürdü. Toplantıya, bilişimden gıda sektörüne bir çok alanda faaliyet gösteren otuzdan fazla ABD'li şirket yöneticisi katıldı.

‘İŞ İLİŞKİMİZİ ETKİLEMESİN’

Erdoğan, burada yaptığı konuşmada, "ABD ile sorunların iş dünyasını etkilemesini istemem. Stratejik ortaklığımız yatırım ve ticaretle güçlenecek. Serbest piyasa prensiplerinden taviz verilmeyecek" dedi.

‘SERBEST PİYASADA TAVİZ YOK’

Erdoğan, iş dünyasından temsilcilere yaptığı konuşmada, ABD'nin yaptırımlarına karşı alınan ticari önlemlerin işletmelere zarar vermemesine dikkat ettiklerini söyledi, "Türkiye uzun vadede büyüme performansını koruyacak" iddiasında bulundu. Erdoğan, konuşmasında ayrıca serbest piyasa prensiplerinden taviz verilmeyeceğini söyledi.

PATRONLARA TEMİNAT: GEREKLİ DÜZENLEMELERİ YAPACAĞIZ

Türkiye'nin karşılaştığı sorunların üstesinden gelebilecek güçte olduğunu söyleyen Erdoğan, "Türkiye değişen durum ve ihtiyaçlara göre gerekli düzenlemeleri yapmaya devam edecek” dedi.

Erdoğan, yatırımlara karşı yapılan düzenlemelerin iş dünyasından gelen geri bildirimler dikkate alınarak yapıldığını söyledi.

SİYASET BAŞKA PARA BAŞKA: ‘İŞ BİRLİĞİ YAPALIM’

ABD'li şirketlerin Türkiye'deki temsilcilerine, siyasi konuları, ekonomik konularla karıştırmayı doğru bulmadığını da ifade eden Erdoğan, "Sorunlar diplomasi yoluyla çözülürken iş dünyasının işbirliği yapmasını teşvik ediyoruz" diye konuştu.

Erdoğan, Türkiye ile ABD arasındaki stratejik ortaklığın yatırımlar ve ticaret ile güçleneceğine inandığını ekledi.

'BAŞARI HİKAYESİ’NİN SIRRINI ANLATTI

Erdoğan, Türkiye'nin son 16 yılda ekonomi, ticaret ve yatırımlarda yazdığı ‘başarı hikayesi’nin gerisinde yatan sırrın reformlar konusundaki kararlılıkları olduğunu dillendirerek, "Şu hususu dikkatinize getirmekte fayda görüyorum, bizim için reformlar tek seferlik bir uygulama olmadı ve olmayacaktır. Aksine reformları devamlı ve dinamik bir süreç olarak görüyoruz. Değişen şartlara ihtiyaçlara ve sınamalara göre gerekli düzenlemeleri yapmayı sürdüreceğiz. Yatırım ortamını iyileştirmek için yaptığımız düzenlemeleri sizlerden gelen ve geri bildirim önerilerini dikkate alarak gerçekleştiriyoruz” ifadelerini kullandı.

PATRONLARA ‘ARTIK BÜROKRATİK ENGEL YOK’ MESAJI

"Kapımız size açık olmaya her zaman devam edecektir. Şahsım, bakan arkadaşlarım, danışmanlarım, vesaire…” diyen Erdoğan, Başkanlık sistemine ilişkin niyetlerinden birini de ABD’li patronlara yaptığı konuşmada ortaya koydu. Patronlara başkanlıkla birlikte bürokratik engellerin ortadan kalktığını ‘müjdeleyen’ Erdoğan, şunları söyledi:

“Ülkemizi bürokratik vesayetin cenderesinden kurtarmak için bildiğiniz gibi 24 Haziran seçimleriyle beraber yeni bir yönetim sistemine geçtik. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi olarak adlandırdığımız bu yönetim modelinin özü idarede etkinliği, verimliliği ve eş güdümü artırmaktır. Bu modelin en büyük faydası sorumluluk sahiplerine aynı zamanda sözlerini gerçekleştirebilecekleri imkanları ve araçları da vermiş olmasıdır.”

DAHA FAZLA