Erdoğan'dan ABD'li bakanlarla ilgili mal varlığı talimatı

Erdoğan'dan ABD'li bakanlarla ilgili mal varlığı talimatı

Recep Tayyip Erdoğan ABD’nin yaptırımlarına karşılık olarak “ABD’li bakanların Türkiye’deki hesapları dondurulsun” talimatını verdi

İleri Haber

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara Spor Salonu’nda düzenlenen AKP Genel Merkez Kadın Kolları 5. Olağan Kongresi öncesinde dışarıdaki partililere hitap etti.

Erdoğan, Amerika'nın Türkiye'nin İçişleri ve Adalet bakanları için aldığı yaptırım kararına misilleme talimatı verdi. Erdoğan, "Amerika'nın Adalet ve İçişleri bakanlarının Türkiye'deki mal varlıklarını donduracağız, varsa" dedi.

Erdoğan, rahip Andrew Brunson krizinin ardından ABD'nin İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Adalet Bakanı Abdülhamit Gül'ün ABD'deki mal varlıklarını dondurma kararına karşı mütekabiliyet ilkesi çerçevesinde yanıt vereceklerini söyledi. 

ERDOĞAN REHİNE PAZARLIĞINI KABUL ETTİ 

Erdoğan rahip Andrew Brunson krizine dair yaptığı açıklamada rehine pazarlığının varlığını kabul etti. Erdoğan rehine pazarlığının Halkbank Genel Başkan Yardımcısı Hakan Atilla takası üzerinden yapıldığını söyledi.

Erdoğan’ın sözleri şöyle:

6 kez Amerika’ya girip çıkan Halk Bankamızın Genel Müdür Muavinini tutuklamak suretiyle kalkıp da bizimle bir takasa girme. Amerika’nın özellikle son İzmir’deki papaz Brunson olayıyla alakalı attığı adım bir stratejik ortağa yakışmayacak bir adımdır.

HDP'YE OY VERENLERİ TEHDİT ETTİ 

Erdoğan, konuşmasında HDP'lileri hedef göstererek "HDP'nin parlamentoya girmesini destekleyenler hesap verecek" ifadesinde bulundu.

Partisinin kadın 5. kadın kolları olağan kongresinde konuşan Erdoğan’ın konuşmasından öne çıkan noktalar şöyle:

“Milletimiz müsterih olsun, şehit yakınlarımız gönüllerini ferah tutsun, işte bir haftada 56 teröristi etkisiz hale getirdik, getirmeye devam edeceğiz.”

” ​Türkiye Cumhuriyeti Devleti, büyük bir devlettir. Bu devlet kime şefkat göstereceğini, kime de kadife eldivenin içindeki demir yumruğunu indireceğini çok iyi bilir.”

“Teröristleri kutsayanlar, terör örgütüne payandalık yapanlar devletimizin pençesinden asla kurtulamayacak.”

“Bugüne kadar hiçbir şehidimizin kanını yerde koymadık. Er ya da geç ama mutlaka katil sürülerinden işledikleri cinayetlerin hesabını tek tek sorduk ve sormaya devam edeceğiz.”

Ayrıntılar geliyor…