'Erdoğan'a uluslararası toplantıda 'IŞİD'in temsilcisi misiniz?' diye soruldu'

'Erdoğan'a uluslararası toplantıda 'IŞİD'in temsilcisi misiniz?' diye soruldu'

Tahran'da yapılan Üçlü Zirve konuşulmaya devam ediliyor. Erdoğan'ın zirve sonrası yaptığı açıklamalar ve zirvede yaşananlar bugün Meclis'te dillendirildi.

HDP Grup Başkanvekili Fatma Kurtulan, Meclis’te düzenlediği basın toplantısında gündeme dair açıklamalarda bulundu.

Kurtalan, İran'ın başkenti Tahran'da düzenlenen Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'ın katıldığı Üçlü Zirve üzerinden Türkiye'nin son dönemde dış politikada oyun alanı haline geldiğini ifade etti.

'KOMİK DURUMA DÜŞTÜ'

Erdoğan’ın, kendisine sorulan“Üçlü Zirve’de canlı yayın yapıldığını biliyor muydunuz?” sorusuna “Bilmiyordum” şeklinde cevap vermesini, “Kendisini komik duruma düşürdü” şeklinde değerlendiren Kurtulan, Üçlü Zirve’de konuşulanlarla ilgili çarpıcı şeyler söyledi.

Kurulan, “Putin tüm dünyanın gözü önünde Erdoğan’ın cihadistlere yapmayı planladığı ateşkes çağrısına, ‘burada IŞİD, Nusra temsilcisi yok’ şeklinde cevap vererek, tüm dünyanın gözü önünde ‘Siz IŞİD’in temsilcisi misiniz?’ demiştir” dedi.

'IŞİD-AKP BAĞINI DİLE GETİRENLER CEZAEVİNE ATILDI'

Kurtulan şöyle devam etti:

“Uzun bir süredir yaşanan yönetememe durumunun Türkiye’yi birçok yönden kriz içinde bıraktığını görüyoruz. En son da Tahran’da yaşananlar dış politikadaki sıkıntıyı ayan beyan ortaya koydu. Hem ABD hem Avrupa hem İran hem de Rusya, birbirlerine verecekleri mesajları Türkiye üzerinden vermeye ve şantaj yapmaya çalışıyorlar. Türkiye’nin çok önemli politik bir argümanı, güçlü bir siyaseti yok, çok güçlü bir oyun kurucu olduğunu da söylemek mümkün değil. Türkiye’nin dış politikadaki yönetememe durumunu, Türkiye’nin IŞİD’le bağını uzunca bir süre dile getirdik. Ama bunu söyleyenlerin cezalandırıldığını biliyoruz. Şu an cezaevinde olan gazeteciler, siyasetçiler var. Bunu savundukları için cezaevindeler.”