Erdoğan'a methiyeler düzmüştü: 'Büyüksün reisim' sözlerine kıyak atama!

Erdoğan'a methiyeler düzmüştü: 'Büyüksün reisim' sözlerine kıyak atama!

CHP'den istifa ederek AKP'ye geçen ve Erdoğan'a telefonda methiyeler düzen Saylak, Muğla İl Tarım ve Orman Müdürü olarak atandı.

İleri Haber

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın danışmanlığına, babası THY’de akraba kadrolaşmasıyla tanınan  Şeyda Nur Karaoğlu atandı. Öte yandan Muğla’nın Milas ilçesinde CHP’den belediye başkan adayı iken partisinden istifa ederek AKP’ye geçen ve AKP’nin adayı olan Barış Saylak da Muğla İl Tarım ve Orman Müdürü olarak atandı. Saylak, Erdoğan ile yaptığı telefon görüşmesinde “Baş tacısınız reisim, elinizi öpmeye gelmek istiyorum” ve “Büyüksün reisim, büyük” gibi ifadeler kullanmıştı.

Cumhurbaşkanlığı, Bilgi Edinme Değerlendirme Kurulu, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Dışişleri Bakanlığı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Tarım ve Orman Bakanlığı ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığına ilişkin atama kararları Resmi Gazete’de yayımlandı.

ERDOĞAN’A YENİ DANIŞMAN: BABASI, THY’DEKİ HIZLI YÜKSELİŞ VE AKRABA KADROLAŞMASIYLA TANINIYOR

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla yayımlanan atama kararlarına göre, Cumhurbaşkanı Danışmanlığına Şeyda Nur Karaoğlu atandı.

Hakkında pek fazla bilgi bulunmayan Karaoğlu’nun bilinenleri arasında 2011 – 2014 yılları arasında Londra Üniversitesi'nde eğitim gördüğü bilgisi var.

Şeyda Nur Karaoğlu’nun bilinenleri arasında yer alan bir diğer bilgi ise babasının Türk Hava Yolları’ndaki (THY) akraba kadrolaşması ve hızlı yükselişiyle bilinen Güngör Karaoğlu olması.

Airporthaber'de yer alan habere göre, eski Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Üyesi Hamdi Topçu'nun hemşerisi olan Belçika Satış Müdürü Güngör Karaoğlu, kısa sürede çok sayıda yakınını THY'de önemli görevlere getirmesiyle gündem olmuştu. Şirkette THY Benelüks Müdürü olarak göreve başlayan Karaoğlu daha sonra Belçika Müdürü olduğu, göreve geldikten sonra birbiri ardına yakınlarını THY'de önemli noktalara getirdiği ortaya çıkmıştı.

Karaoğlu, eşinin akrabası Paşa Çetin'i Amsterdam Müdürlüğü'ne, Amerika'da taksi şoförlüğü yapan yeğeni Orhan Karaoğlu'nu New York ofisine, Paşa Çetin'in kardeşi Kemal Çetin'i Viyana Pazarlama Müdürlüğü'ne, bacanağı Kürsat Türkmen'i Stokholm Ticaret Şefliği görevine getirmişti.

Karaoğlu'nun şu an hangi görevde olduğu ise bilinmiyor.

DİĞER ATAMALAR

Bilgi Edinme Değerlendirme Kurulu üyeliklerine İbrahim Acarlı (Yargıtay); Ahmet Hüsrev Vural (Danıştay); Prof. Dr. Mahmut Koca (Ceza Hukuku); Prof. Dr. Hasan Nuri Yaşar (İdare Hukuku); Prof. Dr. Hasan Tahsin Fendoğlu (Anayasa Hukuku); Av. Ünsal Toker (Türkiye Barolar Birliği); İsmail Kurul (Devlet Denetleme Kurulu Üyesi); Hayrettin Kurt (Hazine ve Maliye Bakanlığı Başhukuk Müşaviri ve Muhakemat Genel Müdürü) ve Hakan Öztatar (Adalet Bakanlığı) getirildi.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığında açık bulunan iş müfettişliğine, yapılan yeterlik sınavında başarı gösteren İş Müfettiş Yardımcısı Rahman Gülay’ın ataması yapıldı.

Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Teşkilatı (UNESCO) nezdinde Türkiye Cumhuriyeti Daimi Temsilcisi Ahmet Altay Cengizer merkeze alındı. Dışişleri Bakanlığında açık bulunan Dış Politika Danışma Kurulu üyeliklerine Mehmet Ferden Çarıkçı ve Aydan Yamancan’ın atamaları gerçekleştirildi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığında Enerji İşleri Genel Müdür Yardımcılıklarına Engin İlseven ve Mehmet Özdemir, Türkiye Elektrik Dağıtım A.Ş. (TEDAŞ) Genel Müdürlüğünde açık bulunan Genel Müdür Yardımcılığına ve Yönetim Kurulu Üyeliğine, Türkiye Elektrik İletim A.Ş. (TEİAŞ) Genel Müdür Yardımcısı ve Yönetim Kurulu Üyesi Nihat Ismuk atandı.

‘BÜYÜKSÜN REİSİM’ SÖZÜNE ÖDÜL ATAMASI

Öte yandan, Muğla İl Tarım ve Orman Müdürü Şakir Fırat Erkal da görevden alınırken, Erkal’dan boşalan Muğla İl Tarım ve Orman Müdürlüğüne Barış Saylak atandı. 

Muğla’nın Milas ilçesinde Cumhuriyet Halk Partisi’nden (CHP) belediye başkan adayı iken partisinden istifa ederek AKP’ye geçen ve AKP’nin adayı olan Barış Saylak, Erdoğan ile yaptığı telefon görüşmesinde heyecanı ile dikkat çekmişti. Saylak’ın “Baş tacısınız, reisim elinizi öpmeye gelmek istiyorum” sözüne, Erdoğan, “Annenin babanın elini öp” cevabını vermişti.

Saylak, anne babasının vefat ettiklerini belirterek AKP grup toplantısına katılmak istediğini söylemişti. Telefonu kapatırken Saylak’ın “Büyüksün reisim, büyük” seslenişine Erdoğan, “Allah’tan başka büyük yok” şeklinde cevap vermişti.

3 İLDE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ DEĞİŞİKLİĞİ

Milli Eğitim Bakanlığınca Amasya İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Güneş, Bingöl İl Milli Eğitim Müdürü Kadri Engin ve Diyarbakır İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Aslan görevlerinden alındı. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığında açık bulunan Yozgat İl Müdürlüğüne, Çankırı İl Müdürü Yusuf Möhür getirildi.

Tarım ve Orman Bakanlığınca Çölleşme ve Erozyonla Mücadele Genel Müdürü Ahmet İpek ile Rehberlik ve Teftiş Başkanı Süleyman Değerli görevlerinden alındı. Toprak Mahsulleri Ofisi Genel Müdürlüğünde açık bulunan Yönetim Kurulu Üyeliğine ise Volkan Mutlu Coşkun’un ataması yapıldı.