'Erdoğan'a hakaret'ten yargılanan Genco Erkal’a Fazıl Say’dan destek

'Erdoğan'a hakaret'ten yargılanan Genco Erkal’a Fazıl Say’dan destek

Genco Erkal’ın ‘Cumhurbaşkanına hakaret’ suçundan 4 yıl 8 aya kadar hapis cezası istemiyle yargılanmasına “Rezillik, cahillik” olarak tepki veren Fazıl Say, konseri öncesi Erkal’ı destek için ayakta alkışladı. Erkal da bu desteğe teşekkür ederek yanıt verdi.

Tiyatro sanatçısı Genco Erkal hakkında "Cumhurbaşkanına hakaret" suçundan 4 yıl 8 aya kadar hapis cezası istemiyle iddianame hazırlanmasına yönelik tepkiler sürüyor. Darbe ve baskı dönemleri de dahil olmak üzere 62 yıldır politik tiyatro yapan usta sanatçı, ikisi 5 yıl önce atılmış 3 adet tweet nedeniyle ilk defa Cumhurbaşkanına hakaret suçlamasıyla 4 yıl 8 aya kadar hapis istemiyle yargılanacak.

İddianame, değerlendirilmek üzere İstanbul 16. Asliye Ceza Mahkemesi'ne gönderildi, kabul edildiği takdirde Erkal, önümüzdeki günlerde hakim karşısına çıkacak.

Yıllardır muhalif kimliği ile tanınan Erkal’a verilen bu cezaya piyanist Fazıl Say da tepki gösterdi. Çeşme konserinde sahneye çıkar çıkmaz yaşanılan olayı dile getiren Say, “Bugünkü konserimiz, benim düşündüğüm programla başlamıyor. Araya giren bir olay oldu, onunla başlamak istiyorum. Genco Erkal 83 yaşında bir sanatçıdır. Genco Erkal'ın muhalif ama hiçbir hakaret içermeyen tweetleri yüzünden 4 yıl hapsi istenen dava başladı. Bundan ben utanıyorum bir Türk olarak. Bundan sadece utanmıyorum, buna da karşı koymaya karar verdim. Böyle bir rezilliğin, böyle bir cahilliğin Genco Erkal gibi büyük bir sanatçıya yapılmaması gerektiğini düşünüyorum.

ERKAL'I AYAKTA ALKIŞLADI

Genco Erkal 83 yaşındadır. Hayatını tiyatroya verdi, Türkiye'nin gelmiş geçmiş en büyük sanatçılarının birinden bahsediyoruz. Ve bir suçu yok. Ben kendisi için müziğimle başlangıç yapacağım ama önce onun o muhteşem hayatını ve emeğini, kendi adıma onu onurlandırmak için ayakta alkışlayarak başlamak istiyorum” diyerek Erkal’ı ayakta alkışladı.

Say’ın desteğini paylaşan Erkal ise şu sözlerle teşekkür etti:

“Dün akşam sevgili dostum Fazıl Say Çeşme’deki konserine beni onurlandıran konuşmasıyla başladı. Kendisine yürekten teşekkür ediyorum.”