Erdoğan'a 'açım' diye seslenen yurttaş valiliğe getirildi: 'Yanlış anlaşıldım'

Erdoğan'a 'açım' diye seslenen yurttaş valiliğe getirildi: 'Yanlış anlaşıldım'

Oğlunun iş bulması için 2 yıldır fabrikalar dahil her yere başvurduğunu dile getiren 59 yaşındaki Fırat, sözlerinin yanlış anlaşıldığını kendisinin yanlış anlaşıldığını savundu.

İleri Haber

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a bir cenaze töreni için geldiği Elazığ'ın Harput ilçesinde “Açım açım” diye seslenen ve oğlunun işsiz olduğunu dile getiren Bedriye Fırat isimli yurttaş sözlerinin yankı uyandırması üzerine Elazığ Valiliği’ne getirildi. Fırat burada sözlerinin yanlış anlaşıldığını söyledi. Elazığ Valisi Erkaya Yırık da o anları sosyal medya hesabından paylaştı.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun Elazığ Harput ziyaretinde yaşlı bir kadın Erdoğan'a "Açım" diye seslenirken görüntülenmişti. TikTok’ta ‘zaryld’ adlı kullanıcı tarafından paylaşılan videoda, Erdoğan ve Soylu’ya seslenen yaşlı bir kadın, içinde bulunduğu zor şartları, “Oğlum askerden geldi, ameliyatlıyım, ben açım açım” ifadeleriyle dile getirmişti.

‘VATANDAŞLARIMIZIN BİRKAÇ TALEBİ OLDU’

Videonun gündem olmasının ardından Elazığ Valisi Erkaya Yırık, Bedriye Fırat'ın aralarında bulunduğu 3 kadını Valilik makamında konuk etti. Kadınların isteklerinin yerine getirilmesi için ‘talimat verdiğini’ söyleyen Vali Yırık, Bedriye Fırat’ın Erdoğan’a “Açım açım” demesi hakkında, “Vatandaşlarımızın birkaç talebi olmuştu” yorumunu yaptı.

Yırık, olanları şöyle anlattı:

“Hafız amcamızın cenaze merasimine Cumhurbaşkanımız katıldı. Defin merasimindeyken Nazırlı ailesinin acısını paylaşmak için gelen vatandaşlarımıza hal hatırlarını sordular. Bu esnada dilek ve temennilerini alırken vatandaşlarımızın birkaç talebi olmuştu. Başta Bedriye Fırat'ın çocuğu ile alakalı, bir üzüntü ve acısını dile getirdi. 2 yıl önce askerden gelen halen herhangi bir işe giremeyen iş sahibi olamayan evladının iş talebiyle ilgili. İnşallah vatandaşımızın talebi ve dileğini gerçekleştirmeye çalışacağız.”

‘SÖZLERİM YANLIŞ ANLAŞILDI’

Bedriye Fırat ise Valilik’te yaptığı açıklamada, “Oğlumun işi yoktu ben de iş talebinde bulundum. Benim bir ihtiyacım yok, kocam emekli ve çok şükür evim de var” ifadelerini kullandı.

Oğlunun iş bulması için 2 yıldır fabrikalar dahil her yere başvurduğunu dile getiren 59 yaşındaki Fırat, kendisinin yanlış anlaşıldığını savunarak şöyle konuştu:

“Onun için valimizden de Allah razı olsun bugün davet etti. Yanlış anlamışlar. Allah, cumhurbaşkanımızı da başımızdan eksik etmesin ve Allah bin kere ondan razı olsun. O bizim başımızın tacı. Allah benim ömründen alsın onunkine versin.”

Öte yandan Elazığ Valisi Erkaya Yırık, Bedriye Fırat'ın aralarında bulunduğu 3 kadını Valilik makamında konuk ettiği anlara ilişkin video görüntüleri, Twitter hesabından paylaştı.