Erdoğan, Zafer Çağlayan’a böyle sahip çıkmıştı

Erdoğan, Zafer Çağlayan’a böyle sahip çıkmıştı

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ABD’de yargılanan itirafçı Reza Zarrab’ın rüşvet verdiğini söylediği eski ekonomi bakanı Zafer Çağlayan’ı düzenlediği bir basın toplantısında “Çağlayan’a yapılan Türkiye’ye yapılmıştır” diyerek savunmuştu.

8 Eylül 2017 tarihinde Kazakistan ziyareti öncesinde Atatürk Havalimanı'nda bir basın açıklaması gerçekleştiren Erdoğan, ABD'de tutuklama kararı çıkan eski ekonomi bakanı Zafer  Çağlayan hakkında açıklamalarda bulunmuştu. Erdoğan, Zafer Çağlayan’a yapılanların Türkiye Cumhuriyeti’ne karşı yapıldığını iddia ederken, Çağlayan’a karşı ileri sürülen iddiaların kanıtlanmadığını söylemişti. Çağlayan’ın İran’la olan ticari ilişkilerde rol oynadığını kabul eden Erdoğan, “bizim İran’a karşı bir yaptırımımız yok” ifadelerini kullanmıştı.

Çağlayan’ın hükümetin planını uyguladığını ifade eden Erdoğan, yapılanların ve Zarrab davasının siyasi olduğunu iddia etmişti.

ABD'de "İran'a yönelik yaptırımları delmek" ve "kara para aklamak" gibi suçlamalarla tutuklu yargılanan Reza Zarrab, "Zafer Çağlayan'a 45 - 50 milyon euro rüşvet verdim" ifadelerin kullanmıştı.

[ih2]