Erdoğan: Yüz yüze eğitim genişletiliyor

Erdoğan: Yüz yüze eğitim genişletiliyor

Saray kabinesi, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Saray'da toplandı. Toplantı sonrası "Millete Sesleniş" konuşması yapan Erdoğan, Covid-19 salgını başta olmak üzere gündemdeki konularla ilgili açıklamarda bulundu.

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, kabine toplantısı sonrası yaptığı açıklamada, "İlköğretim 2-3-4 orta öğretim 8-12.sınıf öğrencileri sıkı tedbirler çerçevesinde yüz yüze eğitime başlayacak. Diğer sınıflar ile alakalı kararlar salgının seyrine göre netleşecek" dedi.

Saray kabinesi, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Saray'da toplandı. Toplantı sonrası "Millete Sesleniş" konuşması yapan Erdoğan, yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgını başta olmak üzere gündemdeki konularla ilgili açıklamarda bulundu.

Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları şöyle:

- "1 milyon 186 bin çalışan için 934 milyon liralık bir kaynak kullanılmıştır. 3,5 milyon çalışanımıza 20 milyar liranın üzerinde kaynak aktarılmıştır. 1 milyon 976 bin kişiye 4,5 milyar lira ödeme yapılmıştır. İşsizlik ödeneği olarak 4 milyar liraya yakın kaynakla destek verilmiştir. Kovid 19 teşhisi nedeniyle tedavi gördüğü, karantinada olduğu için işgöremezlik ödeneğini devreye soktuk."

- "Türkiye Eczacılar Birliği ile SGK protokolün yenilenmesiyle salgın döneminde üzerlerine ağır yük binen eczanelerimize 235 milyon liralık iyileştirme sağladık. Devlet korumasındaki gençlerimizin istihdam sayısı toplamda 54 bine yaklaştı. Salgın döneminde huzur evlerindeki yaşlılarımıza verdiğimiz hizmetler, gösterdiğimiz ihtimam DSÖ tarafından iyi uygulama örneği olarak ilan edildi."

- "Geçtiğimiz aylarda yeniden yükselme eğimi gösteren vaka, hasta ve ağır hasta sayısındaki artışın düşme eğilimine girmiş olmasından memnuniyet duyuyoruz. Pekçok ülkenin baş etmekte zorlandığı hususlarda şu ana kadar kriz düzeyinde bir görüntüyle karşılaşmadık. Havaların soğumasıyla birlikte artacak mevsim hastalıkları Kovid-19'la benzerlikler taşıdığı için süreci çok iyi yönetmemiz gerektiğinin farkındayız."

YÜZ YÜZE EĞİTİM KONUSU

- "Sağlık önceliklerimizden taviz vermeyecek şekilde bu sıkıntıları da aşamalı olarak çözüme kavuşturacak yöntemler geliştiriyoruz. Eğitimde daha önce okul öncesi ve 1. sınıflarda yüzyüze eğitimi başlatmıştık. Bugün yüzyüze eğitimin kapsamını genişletme kararı aldık. İlkokul 1.sınıfların yanısıra 2. 3. ve 4. sınıflarda yüzyüze eğitimi belirlenen kurallar çerçevesinde başlatıyoruz. Ortaokul 8. lise 12. sınıflarda belirlenen kurallarla yüzyüze eğitime geçilecek."

- "Ayrıca özel okullar, il hıfzıssıha kurulların uygun bulduğu köy okullarında yüzyüze eğitim yapılması öngörülmüştür. Diğer okullanrla ilgili kararları vereceğiz. Öğrencilerimizden ricamız temizlik, maske, mesafe kurallarına sıkı bir şekilde riayet etmeleridir. Milli Eğitim Bakanlığımız uzaktan eğitim için bilgisayar temini için çalışıyor. İlk etapta 500 bin öğrencimize tablet vermek için çalışmaları başlattık. Ülkemizin internet altyapısının da bu ihtiyaca uygun seviyeye çıkarmak için Ulaştırma Bakanlığımız yürütüyor. Türk Telekom, Turkcell, Vodofone'la yürütmeyle hızla mesafe alacağız."

YERLİ AŞI ÇALIŞMALARI

- Yerli aşıda oldukça ileri düzeye gelindi. Yapılan yatırım, verilen destek ve hazırlanan yol haritaların birer birer icraata dönüşmesinin haklı kıvancı içerisindeyiz. 5 tanesi insan çalışmaları safhasına yaklaştı. Araştırma kuruluşlarımızın planlamalarının, verdikleri desteklerin önemi, altyapı ve insan kaynağı gücümüzle yine bu süreçte ortaya çıkmıştır. Üretim konusunda altyapısı uygun firmamızın ayda 20 milyon doz kapasitesini buluyor. Bu rakam ayda 50 milyon dozun üzerine çıkabilecektir. Önümüzdeki hafta 1000 dozu aşı insan çalışmaları için üretilmiş olacaktır.

YİNE 'DIŞ GÜÇLER' VURGUSU

- "Yıllarca Türkiye'ye verdikleri hiçbir sözü tutmayıp, üstüne bir de bizi suçlayanları artık lafa değil icraata bakan çizgiye çektik. Bugün Türkiye ekonomisini çökertmeye yönelik saldırıları göğüsleyebilecek ve hedeflerine doğru kararlılıkla yürüyebilecek bir yere gelmiştir. Küresel tüm meselelerde ülkemizi dışarıda bırakıp sadece alınan kararlara tabi kılma politikalarını tümüyle çökerttik. Türkiye'ye verdikleri hiçbir sözü yerine getirmeyenler, üstüne bir de bizi suçlayanların artık lafa değil icraata bakılan bir çizgiye çektik."

- "Türkiye onurlu ve etkin bir konumda bulunuyor. Türkiye hedeflerine doğru kararlılıkla yürüyebilecek bir yere gelmiştir. Türkiye insanlığın ortak vicdanı olarak her konuda söz söyleyebilecek ve bunu dinletebilecek bir iradeye sahiptir. İnşallah halen çektiğimiz sıkıntıların karşılığını çok yakında alacağız. Karadeniz'de keşfettiğimiz doğalgaz rezervi bunun ilk işaretidir. İnşallah Akdeniz'de müjdeli haberler bekliyoruz."