Erdoğan YSK kararını yorumladı: 'Orada bir yanlış anlaşılma var'

Erdoğan YSK kararını yorumladı: 'Orada bir yanlış anlaşılma var'

Erdoğan bayram namazının ardından YSK kararı ve S-400'lere ilişkin açıklamalarda bulundu. Erdoğan YSK kararıyla ilgili "Orada bir yanlış anlaşılma var" dedi.

AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Büyük Çamlıca Camisi’ndeki bayram namazının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Erdoğan, Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) son kararıyla ilgili “Orada bir yanlış anlaşılma var, itirazımızı yaptık” derken, S-400 konusuna ilişkin, “Geri adım atmak söz konusu değil” ifadelerini kullandı.

Bir gazetecinin, “Soruşturma geçiren ilçe seçim kurulu başkanları, tekrar YSK kararı ile görev alacaklar 23 Haziran’da. Bununla ilgili değerlendirmeniz var mı?” sorusu üzerine Erdoğan, şu yanıtı verdi:

“Orada zannediyorum yanlış anlaşılma var. Bu daha netleşmiş değil. Biz, bütün bunlara karşı tedbiren yine de parti olarak YSK’ye bu konudaki itirazi kaydımızı düştük. Bazıları bunu sandık kurulu diye ifade ediyor. Sandık kurulları ile alakası yok. Seçim kurullarına yönelik böyle bir durum söz konusu ve YSK da bu itirazi kayıt üzerinden kararını verecektir. Temennimiz odur ki neticesi hayırlı olur.

Bildiğiniz gibi burada bir incelik var, o da şudur. Hakimlerle ilgili konuda karar merci YSK değildir. Hakimler ile ilgili konularda, yani onların herhangi bir yerden bir yere gönderilmesi, bu konular tamamen HSK’ye aittir. Onlar bu görevi ifa eder. Ancak tüm bunlarla beraber böyle bir sürecin içinde bu tür adımların atılması da her türlü şüpheye de vesile teşkil eder. Onun için burada gerek HSK’nin gerekse YSK’nın da hassasiyetleri vardır. Bu hassasiyetler gözetilerek bu adımlar atılacaktır.”

‘GERİ ADIM ATMAK GİBİ BİR ŞEY SÖZ KONUSU DEĞİL’

Erdoğan, gazetecilerin S-400’lerle ilgili sorusu üzerine de şunları kaydetti

“S-400 konusunda bizim şu anda attığımız adım belli. Burada bizim yaptığımız bir anlaşma var, kararlılığımız var. Buradan geri adım atmak gibi bir şey söz konusu değil. Burada biz Amerika’ya karşı teklifimizi de yaptık. Bunlardan bir tanesi, gerek Amerika gerekse bizim tarafımızdan gelin heyetler oluşturalım bu heyetlerimiz çalışma yapsın. Bunun dışında bir başka adım da Biz Amerika’ya siz de bize Patriotlar verin ama şartları da en az Rusya kadar olumlu istikamette olmalı.

Eğer Rusya gibi olumlu bir teklif gelirse biz Patriotlar konusunda da adım atabiliriz. Bunu da kendilerine ayrıca söyledik. Fakat Patriotlar konusunda da bize Amerika tarafından da S-400’ler gibi olumlu karşı teklif gelmedi.”