Erdoğan yine 'tasarruf' dedi

Erdoğan yine 'tasarruf' dedi

Erdoğan gelecek dönemin yatırım stratejisini açıkladı. Bir yandan krizi inkar Erdoğan, kamuda tasarrufa gidileceğini söylerken, yandaşları da endişelendirmemeye özen gösterdi.

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "2019-2021 Dönemi Yatırım Programı Hazırlıkları" ile ilgili genelgesi Resmi Gazete'de yayımlandı.

"2019-2021 Dönemi Yatırım Programı Hazırlıkları" genelgesinde Erdoğan, hükümetin 2019-2021 döneminde Yeni Ekonomi Programı uygulayacağını duyurdu.

YİNE ‘TASARRUF’ SÖYLEMİ

Saray’ın lüks düşkünlüğü sürerken, yine kamuda tasarruf hedeflendiğini belirten Erdoğan genelgede, "Kamu harcamalarında tasarruf yapmak, enflasyonu düşürerek fiyat istikrarını korumak, yurt içi tasarrufları artırmak, cari işlemler açığını azaltmak, kamu mali dengelerini ve mali disiplini daha da güçlendirmek ve böylece makroekonomik ve finansal istikrarı korumak temel önceliklerimizdir." ifadesini kullandı.

KAMU KAYNAKLARIYLA YANDAŞ İHYA ETMEYE DEVAM

İktidarı boyunca birçok “mega” projeye aktardığı kamu kaynaklarıyla yandaşları ihya eden AKP, önümüzdeki dönemde buna devam edeceğinin sinyallerini verdi. Erdoğan genelgesinde, “Kamu yatırım harcamalarından azami düzeyde tasarruf edilirken kalkınma potansiyelini destekleyici mahiyetteki iktisadi ve sosyal altyapı yatırımlarına öncelik verilmeye devam edilecektir. Kamu kesimi yatırımları bütüncül bir yaklaşımla özel kesim yatırımlarını tamamlayacak şekilde tasarımlanacak ve hayata geçirilecektir. Kamu yatırım öncelikleri özel sektörün yenilikçi ve üretken yatırımlarını ve ticareti destekleyecek mahiyette belirlenecek; iş, üretim, yatırım ve yaşam ortamını iyileştiren nitelikli altyapı yatırımlarına öncelik verilecektir” dedi.

DAHA FAZLA