Erdoğan yine sanatçılara saldırdı

Erdoğan yine sanatçılara saldırdı

Partisinin grup toplantısında konuşan AKP Genel Başkanı Erdoğan, bu kez de Rutkay Aziz ve Deniz Çakır'ı hedef gösterdi. Sanatçıları 'faşist' olmakla suçlayan Erdoğan "Cumhurbaşkanı'nı bira içmeye, Mozart dinlemeye zorlamak faşistliğin dik alasıdır" şeklinde konuştu.

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, partisinin grup toplantısında yerel seçimler ve gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

MHP ile yapılan ittifaka ilişkin alınan kararların enine boyuna düşünülerek verildiğini söyleyen Erdoğan, "Tüm teşkilat mensuplarımızın MYK'nın almış olduğu kararlar ve yapmış olduğumuz istişareler neticesine saygı duymasını özellikle rica ediyorum. Aramızdaki bu bağları kimse zayıflatma yoluna gitmesin, kimse 'ben' diye hareket etmesin. Burada 'ben' yok, 'biz' var" dedi.

CHP ELEŞTİRİRKEN YİNE GEZİ'Yİ ANDI

"Konu iftiraya, yalana, hakarete gelince aslan kesilirler. Kendisine karşı açtığımız davanın, kazanadığımız tazminatın haddi hesabı yok. Kardeşlerim can çıkar, huy çıkmaz. CHP'nin başındaki zatın, kimi belediye başkanları içindeki Bizans sevdası olsun. Bu zatın demokrasinin ve özgürlüğün sesi olarak tarif ettiği Gezi eylemlerinde 'Zulüm 1453'te başladı' sloganları atıldı."

YİNE SANATÇILARI HEDEF GÖSTERDİ

Konuşmasında sanatçıları gündem yapan Erdoğan, Deniz Çakır ve Rutkay Aziz'i hedef gösterdi.

"Cumhurbaşkanı'nı bira içmeye, Mozart dinlemeye zorlamak faşistliğin dik alasıdır. Bu ülkenin başörtülü hanımlarına Suudi Arabistan'a gidin demek faşistliğin en alasıdır" diyerek sanatçıları hedef alan Erdoğan, "Geçenlerde biri konserden çıkan baş örtülü kızlarımıza Suudi Arabistan'a gidin demiş. Adı da neymiş? Sanatçıymış. Buyurun. Dert başka, ne derseniz deyin. Bu ülkede insanların yaşam biçimleriyle uğraşan CHP zihniyetidir" şeklinde konuştu.

'ABD'DE FARKLI KADEMELERDEN FARKLI SESLER GELİYOR'

ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton'un İsrail'de yaptığı açıklamada, "ABD askerleri, Suriye'nin kuzeyindeki Kürtleri korumaya yönelik bir anlaşma olmadan çekilmeyecek"  sözlerini de gündemine alan Erdoğan, "Verdiği mesajı yutmamız mümkün değil. Bunlar bu ülkede benim Kürt vatandaşım kimdir, YPG kimdir sanırım bunları tanımıyorlar" dedi.

Erdoğan ayrıca ABD'nin Suriye'den asker çekme meselesine de değinerek, "Biz Sayın Trump ile bu net anlaşmaya varmış olsak da yönetimin farklı kademelerinden farklı sesler gelmeye başladı. Trump'ın buradan çekilme kararlılığı bizim referansımız olmaya devam ediyor" ifadelerini kullandı.