Erdoğan yine mi kandırıldı?: 'Böyle bir liste bizde yok'

Erdoğan yine mi kandırıldı?: 'Böyle bir liste bizde yok'

Konuyla ilgili Erdoğan’ın ”İsimlerin tamamını bilmiyorum, ama külliyetli bir liste” dediği ve Almanya’nın bu konuda ‘duyarlı davranması’ yönündeki beklentilerini dile getirdiği belirtilmişti.

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Almanya ziyareti sonrası “Hukuki işlem yapılması ve iadeleri için Almanya’ya 136 kişilik FETÖ listesi verdik” açıklaması yalanlandı.

DW Türkçe’ye konuşan Alman hükümetinden yetkililer, Erdoğan’ın Berlin ziyareti sırasında, 136 kişiyle ilgili hukuki işlem yapılması talebini içeren bir listenin kendilerine verilmediğini söyledi.

YANDAŞ BASIN YAZMIŞTI

Erdoğan’ın Almanya ziyaretinin sonunda kendisine eşlik eden gazetecilere yaptığı açıklamalara dayanarak, yandaş medya organları, Alman hükümetine hukuki işlem yapılması ve iadeleri için ‘136 kişilik bir FETÖ listesi iletildiğini’ yazmıştı.

Haberlerde Erdoğan’ın ”İsimlerin tamamını bilmiyorum, ama külliyetli bir liste” ifadelerine ve Almanya’nın bu konuda ‘duyarlı davranması’ yönündeki beklentisine yer verilmişti.

Ancak Alman hükümet kaynakları, Türk tarafının kendilerine herhangi bir liste iletmediğini söyledi.

YİNE Mİ KANDIRILDI?

“Böyle bir liste bizde yok” diyen Alman yetkililer, ne Erdoğan’ın ziyareti öncesinde ne de ziyareti sırasında, hukuki işlem ya da iade talebini içeren 136 kişilik bir liste verilmediğini belirtti. Hatta yetkililer, Erdoğan’ın yanlış ya da eksik bilgilendirildiği kanaatinde olduklarını da aktardı.