Erdoğan yine kendine muhalefet etti

Erdoğan yine kendine muhalefet etti

TİKA Koordinatörleri'ni kabul ettiği toplantıda konuşan Erdoğan kendi ülkesindeki eşitsizliklere bakmadan başka ülkeleri eleştirdi.

Tayyip Erdoğan“Dünyadaki pek çok krizin kaynağında gelir dağılımındaki adaletsizliğin yattığını biliyoruz. Savaşlar ve iç çatışmalar, adaletsizliği içinden çıkılamaz hale getiriyor” değerlendirmesinde bulunarak Müslüman ülkelere “Zekatlarını tespit edip fakir ülkelere verseniz dünyada garip, fakir kalmaz" sözleriyle seslendi.

EŞİTSİZLİK SADECE TÜRKİYE'DE YOKMUŞ GİBİ KONUŞTU

Erdoğan konuşması boyunca dinleyenleri hayretler içerisinde bırakacak tespitler yaptı. Türkiye'de gelir dağılımındaki eşitsizlik ayan beyan ortadayken başka ülkelerdeki eşitsizliklerden söz eden Erdoğan " Dünyadaki pek çok sorunun altında gelir dağılımdaki adaletsizlik var. Bu çözülmeden sorunlar çözülmez. Bu nedenle müslüman ülkelerin fakir ülkelere zekat vermesi lazım" diyerek eşitsizliği zekatla çözme önerisi yaptı.

'BATI KARŞILIK BEKLİYOR BİZ ÖYLE DEĞİLİZ'

Bununla da yetinmeyen Erdoğan, "Batı sadece kendi politikalarına hizmet edecek olanlara yardım ediyor. Yardım çıkar için yapılmaz. Ama biz öyle değiliz mazlumun yanındayız" diyerek akıllara Suriye'de ve Irak'ta IŞİD ve ÖSO gibi dinci çetelere destek verip dış politika kozu olarak kullanmasını getirdi.