Erdoğan Yine Hedef Saptırdı

Erdoğan Yine Hedef Saptırdı

Dövizdeki rekor yükselişle ilgili art arda açıklamalar yapan Erdoğan, sorumluluk konusunda yine hedef saptırdı.

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan dolar karşısında rekor düzeyde değer kaybetmesinin ardından yaptığı açıklamada, "Ekonomik savaşı kaybetmeyeceğiz" ifadesini kullanarak yine hedef saptırdı.

Bayburt'ta, Cuma namazı sonrası konuşan Erdoğan, 'ekonomik savaş'ta olunduğu' yönündeki açıklamalarını yineleyerek, "Ekonomik savaşı kaybetmeyeceğiz" dedi.
Ordu'daki sel felaketine de değinen Erdoğan, "İnşallah bu felaketleri de atlatacağız ama ekonomik savaşı da başarılı bir şekilde vereceğiz" diye konuştu.

KONUŞTUKÇA FIRLIYOR, FIRLADIKÇA KONUŞUYOR

Ardından kent meydanında seçmenine 'teşekkür' konuşması yapan Erdoğan, burada "Dolar molar bizim yolumuzu kesemez" dedi. Erdoğan bu konuşmayı yaptığı sırada dolar yine yüklselişe geçti ve 6.01'den işlem görmeye devam etti.

Erdoğan burada yaptığı konuşmada ise "Kimsenin gözü kur tablosunda, faiz tablosunda olmasın. Herkesin daha ileriye bakmasını, o büyük fotoğrafa bakmasını istiyorum. Güzelliğine güvenme bir sivilce yeter, zenginliğine güvenme bir kıvılcım yeter; rabbine güven o sana yeter" dedi.

Saat başı rekor tazeleyen Dolar/TL kuru karşısında “Neymiş kurmuş. Geçin o işleri geçin” yorumunda bulundu.

'TUTTURMUŞLAR KUR MUR FİLAN FALAN'

Türk Lirası’nın Dolar ve Euro karşısında büyük değer kaybettiği bu günlerde Erdoğan’ın yorumu "Tutturmuşlar kur mur filan falan. Bırakın geçin bu işleri. Biz işimize bakalım işimize, daha iyi olacak" oldu.

Döviz kurundaki rekor yükselişi yine ‘dış güçlere’ bağlayan Erdoğan “Haklarımızdan taviz vermeyiz.  Özellikle döviz kuru üzerinden ülkemize yönelik gerçekleştirilen tüm saldırılara rağmen inşallah ikinci çeyrekte de büyümeye devam edeceğiz” dedi.

'RUSYA'DAN TURİST AKINI VAR'

Putin ile telefonda yaptığı görüşmeye de değinen Erdoğan, “Turist sayısında da rekora doğru koşuyoruz. Az önce Putin ile görüşmem vardı. Bu sene Rusya’dan yoğun bir turist akını var. Ve öyle zannediyorum ki 6 milyon gibi bir turist herhalde Rusya’dan gelecek” dedi.

KARADENİZ YAYLALARINA GÖZ DİKTİ

Karadeniz kıyılarını rant ve talana açtığını bir kez daha itiraf eden Erdoğan iş insanlarına ‘Buralara gelin otelleri yapın durmayın” diye seslendi. 

NE OLMUŞTU?

Erdoğan, dün Rize'de yaptığı açıklamada, "Çeşitli kampanyalar sürdürülüyor. Bu kampanyalara kulak asmayın. Şunu unutmayın, onların dolarları varsa bizim de halkımız, hakkımız, Allah'ımız var. Bizler çok çalışıyoruz. 16 yıl önce neydik, bugün neyiz. İnşallah sizlere sabır, gayret diliyorum. Çok çalışacağız, çok koşacağız. İnşallah 2023'e farklı gireceğiz. Benim buna imanım, inancım var. 24 Haziran'da siz bizi yalnız bırakmadınız"  ifadesini kullanmıştı.

SOSYAL MEDYADA GÜNDEM OLDU

Erdoğan'ın bu açıklamaları doların bugün 6, euronun ise 7 sınırını aşmasının ardından sosyal medyada gündem olmuştu.