Erdoğan yine cihada sarıldı: Afrin müjdelenmiş

Erdoğan yine cihada sarıldı: Afrin müjdelenmiş

Afrin saldırısında yaşamını yitiren askerin cenazesinde konuşan Erdoğan yaptığı konuşmada ölümü överken, saldırıyı meşrulaştırmak için yine dinsel referanslara sarıldı.

Afrin saldırısında yaşamını yitiren asker Muhammed Kır’ın Erzurum’daki cenaze törenine katılan AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Afrin’i işgal etmenin din tarafından müjdelendiğini söyledi.  

Konuşmasında şehitliği de öven Erdoğan, “Peygamber efendimize uğurluyoruz. İnşallah komşu olacaklar. Şehitlerimiz büyük bir mücadeleyi, dinimiz için, özellikle vatan, millet, ezanımız için verdiler, veriyorlar. Şu anda Muhammedimiz bizi dinliyor”

‘MÜJDE YAKLAŞIYOR’

Erdoğan konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Muhammedimiz aslında ismini Mehmetçiğin; Osmanlı, Muhammedi kullanmamış, olur ya ona uymayan bir şey yapabilir, inceltmiş, Mehemmed demiş, sonra Mehmet demiş, ordumuzun mensuplarına da küçük Muhammed adına Mehmetçik demiş. İslam dünyasında böyle başka asker yok. Rabbim, rahmeti ile inşallah tecelli etsin. Bizlere de bu makamı inşallah lütfetsin diyorum. Tüm şehitlerimiz için ve şu anda terör mücadelesinde olsun, özellikle de Afrin savaşında Rabbim bizlere fethini yakın kılsın diyorum. Çünkü müjdesi var. İnşallah bu müjde de bize yaklaşıyor diye düşünüyorum."