Erdoğan yine cami saldırısı görüntülerini izletti, A Haber sansürledi

Erdoğan yine cami saldırısı görüntülerini izletti, A Haber sansürledi

Erdoğan, katıldığı buluşmada Yeni Zelanda'daki cami saldırılarının görüntülerini izleterek Kılıçdaroğlu’nu suçladı. A Haber ise Erdoğan’ın yayınlattığı saldırı görüntülerini ekrana yansıtmadı.

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu kez de İstanbul’da katıldığı “Trabzonlular Buluşması”nda Yeni Zelanda'da 51 kişinin öldüğü cami saldırısı görüntülerini izlettirdi. Erdoğan görüntüleri izlettiği sırada canlı yayında olan A Haber, saldırıları ekranlara yansıtmadı. O sırada salondan görüntüleri yansıtan A Haber, sadece sıkılan kurşunların sesini verdi.

Oda Tv’nin haberine göre, Erdoğan, konuşmasında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu "Müslümanlara yönelik terör eylemlerini" desteklemekle suçladı. Görüntülerin ardından ekrana getirilen Kılıçdaroğlu'nun görüntüsü ise A Haber tarafından hemen ekrana yansıtıldı.

Erdoğan’ın mitinglerde Yeni Zelanda'daki cami saldırılarının görüntülerini izlettirmesi iki ülke arasında gerginliğe neden olmuştu. Ardından Twitter ve Facebook da görüntüleri kaldıracaklarını açıklamıştı.