Erdoğan yine Boğaziçili öğrencileri hedef aldı: 'Bu tipleri öğrenci olarak kabul etmiyoruz'

Erdoğan yine Boğaziçili öğrencileri hedef aldı: 'Bu tipleri öğrenci olarak kabul etmiyoruz'

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, partisinin Meclis'te düzenlenen grup toplantısında yaptığı konuşmada Boğaziçili öğrencileri hedef almaya devam ederken, "Hocalarına saygısı olmayan bu tipleri biz öğrenci olarak kabul etmiyoruz. ABD'de falan bunları öğrenci diye bir gün barındırmazlar" dedi.

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM'de düzenlenen haftalık grup toplantısında konuştu.

Grup toplantısında yaptığı konuşmada Boğaziçi Üniversitesi'nde kayyum rektörlere karşı aylardır direnen öğrencileri hedef almaya devam eden Erdoğan, "Hocalarına saygısı olmayan bu tipleri biz öğrenci olarak kabul etmiyoruz. ABD'de falan bunları öğrenci diye bir gün barındırmazlar" dedi. Erdoğan ayrıca Türkiye'nin öğrenci yurtları konusunda iyi durumda olduğunu iddia etti.

Konuşmasında CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na yüklenen Erdoğan, "Biz yeni anayasa diyoruz, birileri de çıkıyor 'Gerekirse ilk 4 maddeyi de değiştiririz.' diyerek hemen PKK güdümündeki siyasi yapıya göz kırpmaya çalışıyor" dedi. Erdoğan, "Buradan soruyorum; acaba Anayasa'nın ilk 4 maddesini değiştirme fikri tüm CHP'lilerin iradesi midir, Kılıçdaroğlu'nun kişisel fikri midir? Bu CHP'nin iradesiyle ülkemiz için vahim bir sorun var demektir" diye konuştu.

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sözlerinden satır başları şu şekilde:

'HAZIRLIKLARI YASAMA YILI BİTMEDEN NETİCELENDİREBİLİRİZ'

“Biz Türkiye'nin gündemine getirdiğimiz ülkemizin ilk sivil anayasası teklifimizde samimiyiz. AK Parti ve Cumhur İttifakı olarak hazırlıklarımızı yapıyoruz. Diğer partilerden de hazırlıklarını paylaşmalarını bekliyoruz. Diğer partilerin anayasa teklifleriyle kendi hazırlıklarımızı uzlaştırabilirsek yasama yılı bitmeden neticelendirebiliriz. Öncelikle diğer partilerin anayasa tekliflerini açıklamaları gerekiyor. Uzlaşma olmazsa 2023 seçimlerinde hep birlikte milletin terazisine çıkarız. Milletimizin kararı da başımız gözümüz üzerinedir.

'ESKİ TÜRKİYE'Yİ HATIRLAYANLAR, BU BAŞARIYI ÇOK İYİ BİLECEKLERDİR'

TBMM'nin yeni yasama yılı açılış konuşmamda ekonomiyle ilgili de kapsamlı değerlendirme yapmıştım. Demokrasi ve kalkınma hamlelerimizin ekonomimize etkisi IMF borcumuzdan kurtulmuş olmamızdır. Eski Türkiye'yi hatırlayanlar bu başarıyı çok iyi bilecekler. Baskıların, zulümlerin Türkiye'sinden bölgesinin ve dünyanın en güçlü ülkelerinden biri haline gelmesini unutamayız. Biz yeni anayasa diyoruz birileri de gerekirse ilk dört maddeyi de değiştiririz diyerek PKK güdümündeki siyasi yapıya göz kırpıyor. Buradan soruyorum; acaba Anayasa'nın ilk 4 maddesini değiştirme fikri tüm CHP'lilerin iradesi midir, Kılıçdaroğlu'nun kişisel fikri midir? Bu CHP'nin iradesiyle ülkemiz için vahim bir sorun var demektir.

6-8 EKİM OLAYLARI

Gördükleri her sakallıyı, kendilerinden olmayan herkesi linç eden bu alçakların pek çok insanı nasıl katlettiklerini biliyoruz. Okulları, yurtları, evleri, sokakları ateşe veren güruhu harekete geçirenler bugün hapishanede hesap veriyor. CHP'li kimi milletvekillerinin sergiledikleri rezillikleri saymıyorum. Tek parti dönemindeki faşist uygulamaları yüz karası olan CHP'nin 28 Şubat'tan 6-8 Ekim olaylarına kadar yakın tarihimizin her kritik meselesinde nasıl ülkenin ve milletin karşısında saf tuttuğunu unutamayız. Bu partinin yerli de milli de olmayan politikalarını anlatacağız. Tarih CHP gibi Cumhuriyetin en eski partisinin HDP gibi terör örgütü kuklasının emrine verenlerden hesap soracaktır.

'AKŞENER'İN BAŞBAKANLIĞA ADAY OLMASI TRAJİKOMİK'

Bir de o ittifakın diğer partisi ve başındaki hanım var. HDP'nin Millet İttifakı'nın ortağı olduğu beyanlarla, CHP'nin belediye uygulamalarıyla inkarı olmayan bir gerçektir. İYİ Parti'nin buna kör sağır kalarak kendi konumunu koruma çabası sürdürülebilir değildir. Bu hanımefendinin başbakanlığa talip olması da bu trajikomik olayla ilgilidir. HDP, Millet İttifakı'ndaki hakkını kullanarak bu hanımefendiyi veto etmiştir. Hayali bir makama talip olunmamasının gerisinde bu vetonun sineye çekilmesi vardır. Bu hanımefendinin '28 Şubat kararlarına ben imza attım, uygulanması gerektiğine inanıyorum' sözünü unutmadık. İnsanda ilke ve omurga olmayınca her devirde ne söylemesi gerekiyorsa onu saçmaktan geri kalmaz. Bize saldıran herkes gibi bunların da gerisi envai çeşit rezilliklerle doludur.

'AK PARTİ ÇATISI ALTINDA UYUŞTURUCU İLE İŞTİGAL EDEN İNSAN BULAMAZSIN'

Her şey bir yana Türkiye, Türk siyaseti böyle bir fotoğrafı hak etmiyor. Birbirlerinden hiçbir farkı yok. Akşam yalan, sabah yalan... bu kirli muhalefet tarzını reddediyoruz. CHP'nin başındaki zatın yalanlarını ortaya sermekten biz yorulduk ama bu zat, aynı ahlaksızlıkları tekrarlamaktan vazgeçmiyor. Dün yine çıkmış MB'nin İstanbul'daki binasından ilgili ilgisiz bakmadan aklına ne gelirse sallamış da sallamış. Bay Kemal eğer uyuşturucu arıyorsan aynaya bak. AK Parti çatısı altında uyuşturucu ile iştigal eden insan bulamazsın. Böyle bir ifitirayı da AK Parti'ye atamazsın. Yatırım nasıl yapılır konusunda en küçük bir fikri olmayan bu zatın zırvalarına tek tek cevap vermeyi zul kabul ediyorum. Kendisinin yalancılığı ve müfteriliği yargı kararıyla da tescil edilmiştir.

'YURTLARI OTEL KONFORUNA YÜKSELTTİK'

İstanbul'da Merkez Bankası binası yapıldı. Çıkmış 'Geldiğimde orayı öğrenci yurduna dönüştüreceğim' diyor. Ya bu adama ne dersiniz? Merkez Bankası'nı da oraya taşıyoruz, taşıyacağız. Senin gücün ona yetmez. Aklı erse New York'ta yaptığımız Türkevi'ni yurt yapma kararı olarak açıklayabilir, o da 36 kat.

Türkiye’nin 1 milyonun üzerinde yurt kapasitesi var, İngiltere’de 550 bin. Almanya'da 295 bin, İspanya'da 95 bindir.Yurtları da otel konforuna yükselttik. Eskiden 30 kişilik koğuşlarda kalan öğrencilerimiz 2-3 kişilik odalarda hayatlarını sürdürüyor. Ülkemizdeki yurtlar iftihar vesilesidir.

'BİZ GÖREVE GELDİĞİMİZDE BURS 45 LİRACIKTI'

Öğrencilerimize biz göreve geldiğimizde burs 45 liracıktı. Şimdi 650 TL burs verirken, 570 TL de yiyecek yardımı yapıyoruz. Talep eden her öğrencimize burs veya kredi veriyoruz. Kapıdan çevirmek yok. Üniversitenin olmadığı bir il yok. Yurtlar konusunda attığımız ve atacağımız adımlar ortadır. Hakkari'deki evladımız çıkıp oradan İstanbul ve Ankara'ya gelmesin, ayaklarına üniversiteyi götürdük. İlim tahsilini biz anne, babalarının yanına taşıdık. Yüksek lisansa 1300, doktora düzeyinde ise 1950 TL'lik burs veya kredi ödüyoruz.

'GENÇLERİMİZE YOLDAŞLIK YAPIYORUZ'

Ülkemizde kadınların herhangi bir sorunları mı var, öncüsü biz olduk, biz olacağız. Ülkemizde gençlerimizin teknolojide ihtiyacı mı var, hepsinin de projelerini biz hayata geçiriyoruz. Bir TEKNOFEST kuşağını inşa ediyoruz. Aslında onları bizim anladığımızı görüyoruz. Roketten yapay zeka yazılımlarına kadar her alanda gençlerimizle çok daha yakın bir yoldaşlık yapıyoruz.

'ÜNİVERSİTELERİMİZİ TERÖR KILIKLILARA BIRAKMAYIZ'

Bir zamanlar üniversiteler açılırken bir numaralı sorun harç sorunuydu. Bu sorunu biz kaldırdık. Artık öğrencilerimizin harç diye bir derdi kalmadı. Ülkemizin iklimini zehirlemek için her türlü yola başvuranlar var. Hocalarına saygısı olmayan bu tipleri biz öğrenci olarak kabul etmiyoruz. ABD'de falan bunları öğrenci diye bir gün barındırmazlar. Üniversitelerimizi terör kılıklılara bırakamayız. Öğrenci ilim, irfan için gelecek. Bunun dışında asla.”