Erdoğan yangınların 3. gününde ortaya çıktı: 'THK uçakları varmış da ne...'

Erdoğan yangınların 3. gününde ortaya çıktı: 'THK uçakları varmış da ne...'

Türkiye’nin birçok noktasında 28 Temmuz’da başlayan yangınların bazıları halen sürerken, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ilk kez kameralar karşısına geçti.

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, ülkenin birçok noktasında 28 Temmuz’dan bu yana süren yangınlarla ilgili ilk kez konuştu. Erdoğan, “THK uçakları varmış da ne, neye göre söylüyorsun bunu?” diyerek THK’nin devre dışı bırakılmasını eleştirenlere yanıt verdi.

Türkiye’nin birçok noktasında 28 Temmuz’da başlayan yangınların bazıları halen sürerken, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ilk kez kameralar karşısına geçti.

Cuma namazının ardından konuşan Erdoğan’ın açıklamalarından satır başları şöyle:

- "Eş zamanlı çıkan yangınlarla ilgili soruşturma yoğun şekilde devam ediyor. Burada acaba herhangi bir suikast, bu tür şeyler var mı? İçişleri Bakanlığımızın yoğun çalışmaları var, istihbarat örgütlerimizin yoğun çalışmaları var. Bunlardan sonra net ne olabilir, bunu o zaman açıklayabiliriz. Boş verip geçilecek bir iş değil. Değişik mekanlarda hemen hemen aynı anda. Manavgat'ta başlayıp Marmaris, Bodrum kapsayacak şekilde süren bir yangın.”

‘THK UÇAKLARI VARMIŞ DA NE…’

- “Bu bir milli bakış gerektiriyorsa, eğer bu ülke olarak, millet olarak birlikte karar vereceğimiz bir konuysa buna herkesin aynı istikamete bakışı gerekir. Bakıyoruz ki burada bile siyaset, spekülasyonlar, siyasi partilerin yaklaşım tarzları gerçekten üzüntü verici. Cumhurbaşkanı olarak bütün Bakan arkadaşlarımdan ilgili olanları bölgeye anında gönderdim. Bakan yardımcısı arkadaşlarımı anında göndermiş durumdayım. Bütün imkanlarımızı seferber ettik. Dünyada sayılı itfaiye örgütlerinden birine biz sahibiz. THK uçakları varmış da ne, neye göre söylüyorsun bunu?”

‘THK’NİN ELİNDE UÇAK FALAN YOK’

- “THK'nin elinde buralarda rahat kullanılabilecek uçak falan yok. Bunlar uyduruyorlar. Bugün itibarıyla uçak sayımız 5-6'ya çıktı. Rusya'dan Ukrayna'dan aldığımız uçaklar var. Azerbaycan da amfibik uçağını gönderecek. Bununla birlikte 6-7 uçak olacak. En verimli olanlar bu uçaklar.”

- “Sel felaketinde nasıl kimseyi mağdur etmeyeceğimizi söyleyerek adımlarımızı attıysak, burada da evi yananlar hayvanları telef olanlarla ilgili hasar tespiti yapılacak. Hiçbir vatandaşımızı mağdur etmeyeceğiz. Çevre Bakanlığımız çalışmalarını yapıp TOKİ ile birlikte evi yananların evlerini yeniden inşa edecek ve teslim edecek.”

KORONAVİRÜS: ‘İLK KABİNEDE ELE ALACAĞIZ’

- “Tabi biz değişik zamanlarda değişik tedbirler açıkladık fakat çok değişik sesler yine çıktı. Dünyanın değişik yerlerinde bunlar hep böyle oldu. Şu anda bizde de ilk Kabine Toplantımızda bunları ele alacağız. 72 milyon doz aşı yapmış vaziyetteyiz. Dünyada aşı yapacak ellerinde imkan ülkeler varken biz böyle bir sıkıntı yaşamadık. Bu noktada rahatız. Gerek Çin'den aldığımız aşı gerek BionTech...”

SUÇLU YİNE HALK…

- “Hastane noktasında sıkıntımız yok, çok çok aktif konumda bir ülkeyiz. İnşallah yapacağımız ilk Kabine toplantısında durumu tekrar gözden geçireceğiz. Bu şekilde devam mı? Çünkü bayramdaki halkımızın yaşam tarzı her şeyi tersine çevirdi. Aleyhe döndü, bunu tekrar lehe döndürmemiz lazım. Normal hayata nasıl döneriz bunun gayreti içindeyiz. Normalleşmeyi hızlandırmanın gayreti içinde olacağız.”