Erdoğan: Yahu biz tek adamlığı sizden öğrendik ama biz tek adam değiliz

Erdoğan: Yahu biz tek adamlığı sizden öğrendik ama biz tek adam değiliz

Erdoğan, partisinin İl Başkanları Toplantısı’nda konuştu.

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin İl Başkanları Toplantısı’nda konuştu.

CHP'ye yüklenen Erdoğan, "Tek adam değiliz" derken, S-400 ve F-35 tartışmasına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Erdoğan’ın konuşmasından öne çıkan başlıklar şu şekilde:

AK Parti olarak bir önceki seçime göre kazandığımız ve kaybettiğimiz yerler oldu. Hepsinin değerlendirmesini yaptık.

İnşallah dört yıl sonraki seçimlere kurulduğu günkü heyecanlıyla bambaşka bir AK Parti olarak çıkacağız. Kendimizi sürekli yenileyerek daha da güçlendireceğiz.

İhtirasları, hırsları veya kifayetsizlikleri yüzünden yollarını kaybedenleri bir kenara bırakacak olursak bir nesil siyasette yetiştirdik.

Hep birlikte inşa ettiğimiz bu parti önümüzdeki yarım asırda da milletimize hizmet edecektir. 

Kendi teşkilatına vefa göstermeyen milletine de vefa göstermez.

AK Parti Türkiye’nin partisidir, birikimi Türkiye birikimidir. Türkiye’yi demokrasiden ekonomiye kadar her alanda kendi ayakları üzerinde bir ülke haline getirmeye çalıştık.

Hiç vakit kaybetmeden şehirlerinize döner dönmez 2001’den bu yana kadar partimize gönül vermiş kardeşlerimize mutlaka ulaşmanızı istiyorum.

'SIRÇA KÖŞKLERDE SİYASET YAPANLAR...'

AK Parti sırça köşklerde siyaset yapan, halka tepeden bakan siyasetçilerin yeri değildir. Aksini düşünen varsa yanlış yerde olduğunu bilmelidir.

Hiç şüphe yok ki Allah doğruların yardımcısıdır.

755 belediyede AK Partili kadroları göreve getirdik. Altyapı ve ulaşım sorunlarını tüm şehirlerimizde tamamen çözme taahhüdünde bulunduk.

Hamallığını üstlendiğimiz mukaddes yükü taşıma mecali bulamayan, ikaz beklemeden bayrağı derhal bir sonraki dava arkadaşına bırakmalıdır.

Sosyal belediyecilikle insana dokunan projeleri yaygınlaştırıp, şehirle ilgili tüm önemli kararları, orada yaşayanlarla beraber alacağımızı beyan ettik. Sanki kasada ne var ne yok bilmiyormuşuz gibi konuşmaya başladılar. AK Parti’nin belediye meclis üyeleri denetim görevini bulundukları her yerde en iyi şekilde yapacaklardır.

'ÇİFTÇİYİ İSTİSMAR EDİYORLAR'

Çiftçiyi istismar ediyorlar. Benim çiftçimin Anadolu’da dün traktörü yokken şimdi her evin bahçesinde traktör var, biçerdöver var. Bay Kemal’in işi sürekli yalan.

Milli bekamıza yönelik pek çok saldırıyı püskürttük.

Pençe-1 ve Pençe-2 harekatlarıyla Fırat’ın doğusundaki teröristlerin Kuzey Irak’la irtibatını kesmiş olacağız. Biz PKK dene çıban başını Kuzey Irak’tan koparıp atmadıktan sonra saldırılar devam edecek. 

Konsolosluk görevlimizi şehit edenlerin tamamını yakaladık.

S-400’leri 2020’den itibaren kullanmaya başlayacağız. S-400 meselesinde Türkiye’ye daha fazla adaletsizlik yapılmamalı. ABD’nin aklı selim hareket edeceğini düşünüyorum. Hiçbir yaptırım bizi güvenlik önceliğinden alıkoymaz.

Biz Fırat’ın doğusundaki terör koridorunu paramparça etmekte kararlıyız. Ne gerekiyorsa yapacağız. İzin almaya ihtiyacımız yok.

Bölgedeki yabancı güçlere güvenerek bugün kabadayılık yapanlar ya toprağın altına girecek ya da zillete teslim olacak.

F-35 VE S-400'LER ÜZERİNE

Terör örgütü PYD’ye on binlerce TIR dolusu silahı ücretsiz veriyorlar.

F-35’le ilgili 1 milyar 400 milyon dolar ödeme yapmışız. 4 taneyi Amerika’da pilotlarımıza teslim ettiler. Ondan sonra patriot’u niye bizden almadınız da S-400’ü Rusya’dan aldınız dediler. Buradan Amerika’nın kongresine de sesleniyorum. Patriot’u siz vermediniz. Biz paramızla alıyoruz, paramızla vermiyorsunuz. Kim verirse ona gideceğiz. Biz size aldık, alıyoruz dedik. Verecekseniz patriot alırız da dedik. Kusura bakmayın. F-35 vermiyor musunuz? Biz o konuda da tedbirlerimizi alır başka yerlere döneriz. Çünkü biz eli bağlı duramayız.

Kıbrıs’ta bizim soydaşlarımız var. Biz Kıbrıs’ta garantörüz. Biz kabile devleti değiliz.

İsrail’in Filistin’de sürdürdüğü devlet terörüne sessiz kalınmasını asla kabul etmiyoruz.

Uzun zamandır yüzde 24 oranındaki faizlerin ülkemiz için oldukça yüksek olduğunu savunuyorduk. Bundan ne kadar rahatsız olduğumu uzun yıllardır söyledim. Ama bunu maalesef o dönemlerindeki Merkez Bankası başkanlarına ulaştıramadık. Ne dediysek hep oyalama taktikleriyle ilerlediler. Dün MB faizlerde 425 bazlık bir düşüşe gitti. Peki ne oldu battık mı, bittik mi? Hayır piyasalar bu durumu gayet normal karşıladı. Zira olması gereken zaten buydu. Bu bile yeterli değil. Yıl sonuna kadar bunun kademeli şekilde devamı gerekir. Biz bu konularda nereye bakacağız? Dünyaya bakacağız.

'BU TEK ADAM BENMİŞİM'

Şimdi bugün yüksek faizle hükümetimizi devamlı sigaya çeken Bay Kemal şimdi de faizlerin bu şekilde indirilmesinden rahatsız olmuş MB Başkanının alınmasından rahatsız olunmuş. Bunun itibarı sıfırdır diye bir açıklamada bulundu. Anlamak mümkün değil. Ya biz sana sorarak mı adım atacağız ya. Yeni yönetim sisteminden rahatsız beyfendi. Yahu tek adam tek adam tek adam diye bugün nakarat yapıyor ve bu tek adam benmişim. Yahu biz tek adamlığı izden öğrendik ama biz tek adam değiliz. Ve egemenlik kayıtsız şartsız milletindir ancak CHP eliyle yönetilir’ diyen sizsiniz.

Bu ülke güdümlü demokrasiyi CHP’den öğrenmiştir. İl başkanları valilik yapmıştır bunları da gördük. Biz tabii yolumuza devam edeceğiz ve; ‘Hava alanı yaptıkları için övünüyorlar, kaça yaptıklarını ben bilmiyorum’ ya sen o işlerden pek anlamazsın sen yalana devam et. Bunları benim halkım biliyor.

Bay Kemal Türkiye’de yüzde 63 faizle hükümeti devralan biziz. Onu yüzde 4’e düşüren de biziz. Enflasyon yüzde 30’du, onu yüzde 7’ye düşüren biziz. Ama senin de katıldığın Gezi olaylarıyla, Soros’un da başı çektiği ülkemizi karıştırmak isteyenlerin de katıldığı o olayla çift haneli rakama yeniden çıktık. Siz bu ülkeye adeta miksersiniz. Ülkenin hayrına hiçbir şeyiniz yok. Öyle bir niyetiniz de yok. Türkiye aynı kararlılıkla ilerlemeyi sürdürecektir. Faizin de enflasyonun da nasıl düştüğünü izlemeye devam edeceğiz. Girişimcimin yatırım gücünün nasıl arttığını, piyasalardaki hareketlenmenin nasıl olacağını göreceksiniz.

Yılın ikinci yarısında tek haneli rakamları göreceğimizi işaret ediyor. Bay Kemal Türkiye Cumhuriyetinin emir alır hale geldiğini söylüyor. Nerede? Tek adam rejiminde. Türkiye Cumhuriyeti asla ve kata emir almamıştır. O sizin cibiliyetinizde var. Biz bugüne kadar kimseden emir almadık.

Bunun önemli adımlarından birisi de S-400’dür, Doğu Akdeniz’dir. Emir alıyor muyuz almıyor muyuz göreceksin. Ama sen alırsın. Senin o güvendiğin teröristler seni kurtaramayacaktır. Onları şimdi inlerinde vuruyoruz. Ama sen onlarla beraber yürüyor. Senin adamların onların tabutlarını taşıyadursun bzi şerefli evlatlarımızın şerefli tabutlarına omuz veririz. Utanmadan emir alma noktasına geldi diyor. IMF’ye borcu biz mi yaptık? Siz yaptınız.