Erdoğan ve Soylu'dan seçim öncesi kayyum tehdidi

Erdoğan ve Soylu'dan seçim öncesi kayyum tehdidi

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan ve İçişleri Bakanı Soylu, muhalefete yönelik tehditlerini sürdürüyor.

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, muhalefet adaylarını görevden almakla tehdit ediyor. 

'BUNLARIN YÖNETMESİNE İZİN VERMEYECEĞİZ'

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan önceki gün katıldığı televizyon programında CHP’nin Kandil ile bağlantılı adayları olduğunu ileri sürerek, “Gelecekte YSK’nin bu işi çok daha farklı ele alması lazım. GBT sisteminin doğru çalıştığına inanmıyorum. Bu tür adamların adaylıklarının baştan silinip atılması lazım. Seçim sonrası 300 küsur bu isimler ile ilgili, başta benim partim olmak üzere hepimiz yükleneceğiz. Bunların hepsinin başkansa başkanlığını, meclis üyesi ise meclis üyeliğinin, bunların hepsinin düşürülmesi için müracaatlarımızı yapacağız. Biz bu ülkeyi teröre bulaşmış, teröristler ile kalkıp da yönetilmesine müsaade etmeyeceğiz” biçimindeki sözleri tartışma yarattı.

'SEÇİLMELERİ HALİNDE AÇIĞA ALINACAKLAR'

Soylu ise katıldığı televizyon programında “PKK’ya yakın isimler milletin vekili olmaz. Terör bağlantılı birçok isim muhalefetin aday listelerinde bulunuyor. 378 meclis üyesi adayının terör örgütleriyle iltisaklı olduğu tespit edildi. Muhalefetten 178 aday hakkında PKK’dan adli işlem var, 45’i hakkında FETÖ’den, 4’ü hakkında DEAŞ’tan işlem var. Terör örgütü PKK ile halen iltisakı ve irtibatı bulunan belediye meclis üyesi adaylarının seçilmeleri halinde açığa alınacaklar” şeklinde konuştu.