Erdoğan ve Gökçek bir araya geldi: Gökçek istifa ediyor

Erdoğan ve Gökçek bir araya geldi: Gökçek istifa ediyor

Erdoğan bugün Saray’da Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ile görüştü.. Gerçekleşen görüşmenin ardından Melih Gökçek yaptığı açıklama ile istifa edeceğini açıkladı.

Ekim ayı başından beri istifa edeceği konuşulan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek bugün saat 16.00 sularında Erdoğan’la görüştü. Saray'da gerçekleşen görüşme 1 saat kadar sürdü.

GÖKÇEK İSTİFA EDECEĞİNİ AÇIKLADI

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile yaptığı görüşme sonrası, kişisel Twitter hesabından açıklama yaptı. Gökçek yaptığı açıklamada, "İnşallah Cumartesi günü Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi'ni olağanüstü toplayacak ve Meclis Üyesi arkadaşlara veda edip, istifamı vereceğim" dedi.

ERDOĞANDAN AÇIKLAMA: BU YOLA HİZMET SEVDASIYLA ÇIKTIK

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Melih Gökçek'in istifa kararının ardından Twitter hesabı açıklamada bulundu. Erdoğan paylaşımında, "Bizler bu yola koltuk sevdasıyla, makam sevdasıyla değil; hizmet sevdasıyla çıktık. Bunun için de biz, gençlerden korkan, gençlerden çekinen, yerini gençlere bırakmayı düşünmeyenlerden asla olmadık, olmayacağız. Gençlerimiz, aziz milletimizin emaneti olan önemli görevleri vakti-saati geldiğinde inşallah devralacak." ifadelerini kullandı.