Erdoğan Varlık Fonu’nun yönetimini kendisine ve damadına verdi

Erdoğan Varlık Fonu’nun yönetimini kendisine ve damadına verdi

Türkiye Varlık Fonu Yönetimi A.Ş. Yönetim Kurulu’nda yer alacak isimlerin belirlenmesine ilişkin Cumhurbaşkanlığı kararı Resmi Gazete’de yayımlandı.

İleri Haber

Türkiye Varlık Fonu Yönetimi A.Ş. Yönetim Kurulu üyeleri ile Genel Müdürü’nün atanmasına ilişkin Cumhurbaşkanı kararı Resmi Gazete’de yayımlandı.

Buna göre; Varlık Fonu'nun Yönetim Kurulu Başkanı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olurken, Başkan Vekilliğine Berat Albayrak getirildi. Yönetim Kurulu Üyeliklerine de Selim Arda Ermut, Hüseyin Aydın, Rifat Hisarcıklıoğlu, Erişah Arıcan, Fuat Tosyalı ve Zafer Sönmez atandı. Genel Müdürlüğe ise Zafer Sönmez atandı.


VARLIK FONU NEDİR?

Varlık Fonu, kamuya ait olan varlıkları daha etkin ve verimli bir şekilde yönetmek, mevcut kamu varlığına değer katarak gelecek planlı çalışma yapma amacıyla kurulmuş bir yapı olup, hedefleri arasında 'ekonomik istikrarının artırılması ve kalkınmasına katkı sağlama' yer alıyor.

Türkiye Varlık Fonu Yönetimi A.Ş., önceden Başbakanlığa bağlı, profesyonel yönetim ilkelerine göre yönetilen, özel hukuk hükümlerine tabi bir anonim şirket yapısında. Son Cumhurbaşkanlığı kararıyla Erdoğan fonun yönetimine kendisi ve damadı Albayrak’o getirdi.