Erdoğan: Ustam geldi sırtıma vurdu unut dedi romanları, işçisin sen işçi kal giy dedi tulumları

Erdoğan: Ustam geldi sırtıma vurdu unut dedi romanları, işçisin sen işçi kal giy dedi tulumları

Erdoğan, Teknofest'te HDP Eş Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ hakkında konuştu.

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Teknofest'te HDP Eş Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ hakkında konuştu. 

İşte Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:

“Bugün Diyarbakır'da evlatları dağa kaçırılan o analar dimdik duruyorsa bunun bir sebebi var. Çünkü onların da ruh köklerinde bir dinamizm var. Ölümden korkmuyorlar, üzerine üzerine gidiyorlar. Ben Kandil'e de sesleniyorum. Bu terör örgütlerinin yanında olanlara da sesleniyorum. Katil aranıyorsa bunun adresini sormaya gerek yok. Bunlar biliniyor. Bunlar parlamentoya kadar sızmış olanlar. Sokağa insanları çağırıp Diyarbakır'da 53 insanımızı öldürenleri milletimiz unutmuyor, unutmayacaklar da. Sonuna kadar takipçisi olacağız. Bunları bırakamayız. Eğer biz bırakırsak ebedi alemde şehitlerimiz bize bunun hesabını sorar.”

"(BM 74. Genel Kurulu) Ülkemizdeki, bölgemizdeki ve dünyadaki gelişmelere dair ne düşünüyorsak ne inanıyorsak ne yapmak istiyorsak hepsini de tüm devletlerin temsilcilerinin önünde açıkça ifade edeceğiz. Gizli, saklı değil, açık ve net. Devlet başkanlarıyla liderlerle yapacağımız ikili görüşmelerde de yine kendilerine bunları açık ve net olarak anlatacağız."

Bize gizli açık tehditlerle bedel ödetmeyi düşünenler, bunun hesabını yapanlar, beyhude bir işle uğraştıklarını bilmelidirler. Eskiler ne diyorlar, 'Ölümden öte köy mü var' derler. Bu millet ölümden bile korkmadığını 15 Temmuz'da göstermiştir."

Merhum Cem Karaca o güzel sevda şarkısında ne diyor; Gönlüme bir ateş düştü yanar ha yanar yanar. Ümit gönlümün ekmeği umar ha umar umar. Elleri ak yumuk yumuk ojeli tırnakları. Nerelere gizlesin şu avucum nasırları. Otomobili tamire geldi dün bizim tamirhaneye. Görür görmez vurularak başladım ben sevmeye. Ayağında uzun etek dalga dalga saçları. Ustam seslendi uzaktan oğlum al takımları. Ustama dedim ki bugün giymeyim tulumları. Arkası puslu aynamda taradım saçlarımı.Gelecekti bugün geri arabayı almaya O romandaki hayali belki gerçek yapmaya. Durdu zaman durdu dünya girdi içeri kapıdan. Öylece bakakaldım gözümü ayırmadan. Arabanın kapısını açtım, açtım girsin içeri kalktı hilal kaşları sordu kim bu serseri. Çekti gitti arabayla egzozuna boğuldum gözümde tomurcuk yaşlar ağır ağır doğruldum. Ustam geldi sırtıma vurdu unut dedi romanları. İşçisin sen işçi kal giy dedi tulumları…