Erdoğan 'uçan saray' mı satın aldı?

Erdoğan 'uçan saray' mı satın aldı?

Vatandaşın ekonomik krizi büyürken, Saray'ın lüks 'ihtiyaçlarının' arkası kesilmiyor. Bu konuyla ilgili çarpıcı bir iddia ortaya atıldı.

CHP Ankara Milletvekili ve Parti Meclisi Üyesi Gamze Taşcıer, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a Katar’dan VIP uçak satın aalındığını iddia etti. Taşçıer, “Ankara’daki beyler kışlık, yazlık saray derken, şimdi de uçan saray satın alıyor” dedi.

Taşçıer, Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani’nin satışa çıkardığı B747-8 model uçağın, satın alınarak Türkiye Cumhuriyeti Devlet Filosu’na dahil edildiği iddiasını Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’a verdiği soru önergesi ile de gündeme taşıdı.

‘DONANIMSIZ HALİ 400 MİLYON DOLAR’

463 kişilik bir uçaktan çevrilerek VIP hale getirilen B747-8 uçakta 7 yatak odası, 2 özel salon ve 1 küçük hastane bulunuyor. Taşçıer, donanımsız halinin 400 milyon dolar ettiği tahmin edilen uçağın, VIP hale getirilmiş fiyatını da soru önergesine taşıdı.

‘HALKA ‘KEMER SIKIN’ DİYENLER LÜKSTEN VAZGEÇMİYOR’

Taşçıer konu ile ilgili yaptığı açıklamada, “Saray’dan neredeyse her gün vatandaşa tasarruf etme çağrısı yapılıyor. Ama halka kemer sıkın diyenler, lüks ve şatafattan vazgeçemiyor. Milyonlarca insan yoksulluk ve sefalet içinde yaşarken, Ankara’daki beyler kışlık, yazlık Saray derken, şimdi de uçan saray satın alıyor. Vatandaş kemer sıkmaktan nefes alamaz hale gelmişken, Saraylılar adını duymadığımız yemeklerle sefa içinde yaşıyor. Yerde sefaları yetmedi, havada da sefa sürmek için halkın parasıyla yeni süper lüks uçak satın alınıyor. Devlet Filosu’nda zaten lüks uçaklar varken, gözleri doymadıkları için en yenisini, en büyüğünü, en lüksünü isteyen bir yönetici güruhla karşı karşıyayız. Bu ülkenin içinde bulunduğu ekonomik krizin nedenleri, bu hunharca yapılan lüks harcamalarla daha net anlaşılıyor. Türkiye bir ekonomik kriz içerisindeyse, bunun sorumlusu halk değil, sadece ve sadece Recep Tayyip Erdoğan ve AKP’dir” dedi.