Erdoğan uçağını eleştirenlere ateş püskürdü: Mahkeme mahkeme sürünecekler

Erdoğan uçağını eleştirenlere ateş püskürdü: Mahkeme mahkeme sürünecekler

Erdoğan, Katar Emirinin hediye ettiğini iddia ettiği uçak hakkında gelen eleştirilere çıkışarak “Mahkeme mahkeme sürünecekler” dedi

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Katar Emiri Şeyh Temim’in Cumhurbaşkanlığı filosuna ‘hediye ettiği’ ileri sürülen VIP Jumbo Jet hakkında konuşarak, “Katar Emiri uçağı Türkiye’ye hibe etti. O uçak benim şahsımın değil, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nindir” dedi.

Erdoğan, Azerbaycan dönüşü uçakta gazetecilere açıklamalarda bulundu.
[ih2]

‘MAHKEME MAHKEME SÜRÜNECEKLER’

Muhalefetten gelen uçağın satın alındığına ilişkin eleştirilere Erdoğan, uçağın şahsına değil devlete ait olduğu söyleyerek şöyle konuştu:

“Sağırları incitmek istemem. Ama bahsettikleriniz, duymuyorlar ama uyduruyorlar. İşin aslı nasıl peki? Katar bu uçağı satıyordu, hatta rakam bildiğim kadarıyla 500 civarındaydı. O esnada biz de ilgilendik. Katar Emiri, bundan haberdar olunca uçağı Türkiye’ye hibe etti; ‘Ben Türkiye’den para almam; bunu Türkiye’ye hediye ediyorum, hibe ediyorum’ dedi. O uçak benim şahsımın değil, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nindir. Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ne verilecek böyle bir uçak, CHP’yi niye rahatsız ediyor? Ya da onların TV kanallarını niye rahatsız eder? Bunları anlamak mümkün değil.

Ben bunlara hukuki davalar açtım. Bunlar mahkeme mahkeme sürünecekler. Hepsi, genel başkanları da öyle. Atar atar iftiraları, biz davaları kazanıyoruz; o ödemekten bıkmıyor, biz de kazanmaktan bıkmayacağız, devam edeceğiz. Sözünü ettikleri uçak şu anda boyanıyor. İnşallah her şey bitikten sonra bir seyahati de onunla yaparız. Ama Türkiye Cumhuriyeti’nin uçağına bineceksiniz, benim uçağıma değil.”

‘İŞ BANKASI'NDAKİ CHP HİSSLERİ HAZİNE'YE GEÇMELİ’

Erdoğan, CHP'nin televizyon kanalı satın aldığı yönündeki iddialara ilişkin olarak da, "Bir TV kanalı açmış açmamış çok önemli değil. Partili birinin televizyonu da olabilir. Bunlar önemli değil. Ama daha önemli bir suç var. Siyasi partiler banka kurabilir mi? Hayır, kuramaz. Ama şu anda CHP, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü suistimal ederek, onun Cebi Hümayunundan dediğim, İş Bankası hisselerinin yüzde 28’inin sahibi durumunda. Oradan para alamıyor ama yönetim kurulunda dört üyesi var. Bu dört üye ne iş yapar? Buna bir bakılması lazım. Ben diyorum, bir defa Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bu tür bir varlığı herhangi bir siyasi partinin etiketi altına giremez. Girse girse Hazine’ye girer” dedi.

PUTİN İLE İDLİB GÖRÜŞMESİ

Erdoğan, Soçi ziyaretinde Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile gerçekleştireceği görüşmeye ilişkin ise “Sayın Putin ile ikili konularımızı özellikle Suriye meselesini ele alacağız. İdlib’teki son durumu bir kez daha değerlendireceğiz. İstanbul’da malum dörtlü bir görüşme yapıldı; Türkiye Rusya, Fransa ve Almanya’dan temsilci arkadaşlarımız Suriye konusuyla ilgili bir ön hazırlık görüşmesi gerçekleştirdiler. Bilahare, konuyu tabii ki liderler seviyesinde değerlendirmemiz gerekecek. İdlib’te bu süreç böyle devam ederse bunun katlanılması ağır sonuçları olabilir. Buna fırsat vermeden, hem Rusya hem koalisyon güçleri ile bir çözüm bulmamız lazım. Koalisyon güçleri içerisinde malum ABD farklı bir yerde duruyor. Almanya ve Fransa ile daha önce görüşmelerimiz oldu. Rusya ile zaten işin içindeyiz. Yapacağım görüşmede, ardından BM Genel Kurulu’nda, ayrıca Almanya’ya yapacağım ziyarette bu konuları ele alma fırsatımız olacak” ifadelerini kullandı.