Erdoğan, TÜSİAD'ı hedef aldı: 17 yıl önceki durumunuzu da biliyorum, yeri gelirse teşhir ederim

Erdoğan, TÜSİAD'ı hedef aldı: 17 yıl önceki durumunuzu da biliyorum, yeri gelirse teşhir ederim

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, TÜSİAD YİK Başkanı Tuncay Özilhan'ı doğrudan hedef alarak, "Buram buram hazımsızlık kokan açıklamasını üzüntüyle dinledim" dedi.

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, iç güvenlik birimleriyle iftar buluşmasında konuştu.

Türk Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (TÜSAD) Yüksek İstişare Kurulu Tuncay Özilhan’ın açıklamasına tepki gösteren Erdoğan, “Dün, TÜSİAD Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Tuncay Özilhan’ın, bunu bu şekilde açıklamak istemezdim, buram buram demokrasi hazımsızlığı kokan, üstüne bir de Türkiye’yi karalamak için istatistik cinliğine başvuran konuşmasını üzüntüyle dinledim” dedi.

'17 YILDA SENİN ŞİRKETİN NE KADAR BÜYÜDÜ'

“Bu tür istatistikler çoğunlukla ülkemize karşı yaklaşımlarının asla adil olmadığını bildiğimiz çevrelerin ürünüdür” diyen Erdoğan, konuşmasında TÜSİAD YİK Başkanı iş insanı Tuncay Özilhan'a yönelik, "Herkesi bulunduğu makamın ağırlığına uygun şekilde davranmaya devet ediyorum .Beyefendi 17 yıl önce Türkiye’nin kişi başına milli geliri neydi, bugün Türkiye’nin kişi başına milli geliri ne? Sen o gün neredeydin ekonomik olarak, bugün neredesin? O günden bugüne sadece firman ne kadar büyüdü? Arkadaşların ne kadar güçlendi, onu hiç masaya yatırmıyorsun.B en sizin 17 yıl önceki durumunuzu da biliyorum, bugünkü durumunuzu da biliyorum. Yeri gelirse bunları teşhir ederim. Ama şunu bilin, Türkiye’yi dışarıdan vurmaya çalışanlar vurmaya çalışıyor ama içeriden vuranlara bunun hesabını sormasını bilirim" dedi.

ÖZİLHAN NE DEMİŞTİ?

Dün gerçekleştirilen TÜSİAD Yüksek İstişare Konseyi Toplantısı'nda konuşan Tuncay Özilhan, demokrasi ve hukukun üstünlüğü vurgusu yaptı ve kısa vadede sorunların çözümü için hedefe varırken ‘ekonomide liberal piyasa düzeni, kural temelli uluslararası sistemle olan ittifak’ çıpalarının kullanılması gerektiğini söyledi.

Türkiye’nin 2023 hedeflerinden uzaklaştığı ve 2002-2007 dönemindeki parlak günlerine bir türlü geri dönemediği yorumunda bulunan Özilhan, Küresel Rekabet Endeksi, işgücü piyasası verimliliği, enflasyon, yargı bağımsızlığı, basın özgürlüğü gibi göstergeler konusunda Türkiye’nin son sıralarda yer aldığını belirterek şunları söyledi:

“Bunlar ekonomiyi aşağı çeken; girişimciyi, girişim yapamaz hale getiren bir ayak bağı oluşturmuş durumda. Oysa ülkemiz pazar büyüklüğünde 13. sırada. Bu bize gerçekleştiremediğimiz potansiyeli gösteriyor.

Demek ki, demokrasi işler kılınırsa, hukukun üstünlüğü tesis edilirse, eleştirel düşünmenin önünü açan bir eğitim reformu yapılırsa, ekonomimizin performansı yükselecek.

82 milyon nüfusuyla, jeostratejik konumuyla, gelişmiş altyapısıyla, sanayisinin seviyesiyle, tarımın sunduğu fırsatlarıyla Türkiye muazzam imkanlara sahip. Bu imkanları iyi değerlendirelim diye çırpınmamızın sebebi bu.

Biz bu nedenle ekonomi derken demokrasi diyoruz; yargı bağımsızlığı diyoruz; hukukun üstünlüğü diyoruz; insan hakları diyoruz; akademik özgürlükler diyoruz; liyakat diyoruz; ifade özgürlüğü diyoruz. Demeye de devam edeceğiz. Çünkü bu görevi, TÜSİAD’ın tüzüğünden alıyoruz.”