Erdoğan: Türkiye'nin belirlediği sınırlara çekilmezlerse omuzlarının üstünde baş kalmayacak

Erdoğan: Türkiye'nin belirlediği sınırlara çekilmezlerse omuzlarının üstünde baş kalmayacak

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, partisinin İl Danışma Meclisi Toplantısı'nda Suriye ve İdlib'e ilişkin açıklamalarda bulundu. Erdoğan konuşmasında "Türkiye'nin belirlediği sınırlara çekilmezlerse omuzlarının üstünde baş kalmayacak" dedi.

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin İl Danışma Meclisi Toplantısı'nda Suriye ve İdlib'te yaşanan gelişmelere ilişkin açıklamalarda bulundu.

Konuşmasında "Türkiye'nin gücünü yeni göstermeye başlıyoruz" diyen Erdoğan, "Belirlediğimiz sınırların dışına çıkmazlarsa bir süre sonra omuzlarının üzerinde o başlar da kalmayacak" şeklinde konuştu,

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde:

'OMUZLARININ ÜZERİNDEKİ BAŞLAR KALMAYACAK'

"Kan dökülmemesi, can yanmaması konusundaki hassasiyetimizi zafiyet veya çekingenlik olarak görenlere gerçek gücümüzü göstermeye daha yeni başlıyoruz.

Türkiye'nin belirlediği sınırların dışına çıkmazlarsa bir süre sonra omuzlarının üzerinde o başlar da kalmayacak."

'ŞİMDİ BATI HESAP VERECEK'

"Kapılar açılınca telefon üzerine telefon gelmeye başladı. O iş bitti. 

Şimdi Batı hesap verecek. Dünya Yüksek Mültecileri Komiserliğine. Neden? Çünkü mültecilere şu anda takındıkları tavır. Şu anda gaz bombası atmak suretiyle onları yeri geldiği zaman gerçek bomba atmak suretiyle yıldırmaya çalışanlar bunun uluslararası camiada da hesabını vermek zorunda kalacaklar. Bu akşam Almanya Bulgaristan ile de görüşmelerimiz var.

Lafa gelince destek beyanında bulunan diğer kimi devletlerin de kıllarını bile kımıldatmadan gelişmeleri takip ettiklerini biliyoruz. Toplantı yapmak bildiri yayımlamak dışında hiçbir işe yaramıyorlar. Türkiye kendi bileğine kendi insanına kendi imkanına dayanarak mücadelesini yürütmektedir. 

Sınıra gidenlerin sayısı yakında milyonlarla ifade edilecek. Artık tek taraflı fedakârlık dönemi bitti."

'REJİM UNSURLARINI İMHA EDİYORUZ'

"Askerlerimizin kanını döken rejim unsurlarını imha ediyoruz. Bu hassasiyetimize de saygı gösterilmesini bekliyoruz.

Böyle günlerde aynı zamanda gerçek dostların ve sinsi düşmanların ayırt edildiği günlerdir. Önümüzdeki günlerce yaşanacak gelişmeler bunu gösterecektir.

Düşmanlarımızı sevindirmek için aleni yürütülen faaliyetleri sizler de görüyorsunuz. Kimse Suriye’de Amerika'nın, Rusya'nın, Fransa'nın ne işi var dediğini duydunuz mu? Duymadınız. Ama iş Türkiye'ye gelince ne işi var yaygarasını duyuyorsunuz."