Erdoğan: Türkiye tarihinin en büyük doğalgaz keşfini yaptık

Erdoğan: Türkiye tarihinin en büyük doğalgaz keşfini yaptık

Erdoğan, günler açıklanacağı duyurulan 'müjdeyi' açıkladı. Buna göre, Farih sondaj gemisinin Karadeniz'de 320 millyar metre küp doğalgaz rezervi tespit edildiği öne sürüldü.

İleri Haber

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, Fatih sondaj gemisinin 20 Temmuz'da başladığı sondajda 320 milyar metre küp doğalgaz rezervi keşfettğini öne sürdü. 

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, katıldığı bir açılışta "yeni bir müjde açıklamak" üzere bugünü işaret etmişti. Erdoğan, söz konusu ''müjdeyi'' bugün Dolmabahçe Sarayı'nda açıkladı. 

''Türkiye tarihinin en büyük doğalgaz keşfini Karadeniz'de gerçekleştirdi" diyen Erdoğan, Fatih sondaj gemisinin 20 Temmuz'da başladığı sondajda 320 milyar metre küp doğalgaz rezervi keşfettiğini öne sürdü. Erdoğan, "Hedefimiz 2023 yılında Karadeniz gazını milletimizin kullanımına sunmaktır" ifadelerini kullandı.

'CARİ AÇIK AZALACAK'

Fatih sondaj gemisinden konuşan Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak ise doğalgaz rezervinin bulunmasıyla cari açığın azalacağını öne sürdü. Albayrak, "Ne Doğu ne Batı yeni eksen Türkiye söylemiyle yeni bir sürece gidiyoruz. Muazzam çileli bir yolcukla bu neticeyi ortaya koydukları için şükranlarımı sunuyorum" dedi.

'POTANSİYELİ YÜKSEK LOKASYONLARA YOĞUNLAŞTIK'

Yine Fatih sondaj gemisinden konuşan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez ise "Potansiyeli yüksek lokasyonlara yoğunlaştık. Burası 9. derin deniz sondajımız. Rabbime hamd ediyorum. Karadeniz'de Trabzon'da montaj işlemi yapıldı. 20 Temmuz'da matkap indi" ifadelerini kullandı.