Erdoğan: Türk üniversiteleri en özgür dönemlerini yaşıyor

Erdoğan: Türk üniversiteleri en özgür dönemlerini yaşıyor

Erciyes Üniversitesi'nin akademik yıl açılışında konuşan AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Türk üniversiteleri en özgür dönemlerini yaşıyor" dedi.

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kayseri'de bulunan Erciyes Üniversitesi'nin akademik yıl açılışında konuştu. Erdoğan, “Belli ideolojik kimliklerin üniversitelerde kısmen sürdürdüğünün farkındayız. Bunların zamanla değişeceğine inanıyorum. Biz üniversitelerde tek tipçiliğe karşıyız. Türkiye’nin tüm renkleri üniversitelerde olmalı” dedi.

Konuşmasına devam eden Erdoğan “Yıllardır üniversiteleri baskıcı, jakoben hatta faşist ideolojilerine payanda yapanlar, bizim dönemimizde üniversitelerin asli hüviyetlerine kavuşmasından çok ciddi rahatsızlık duyuyorlar" dedi ve ekledi: "Politikalarımızı yerden yere vuran çevrelerin bizden önce üniversitelerin darbelerde oynadığı role ilişkin tek bir açıklaması yoktur. Bunların varoluş kaidesi ait oldukları yerlerin tetikçiliğini yapmaktır.”

'TÜRK ÜNİVERSİTELERİ TARİHİN EN ÖZGÜR DÖNEMİNİ YAŞIYOR'

Akademik yıl açılışında konuşan Erdoğan sözlerini şu şekilde bitirdi: “Türk üniversiteleri tarihlerinin en özgür, en güçlü dönemini yaşıyor. Terör propagandası yapmak fikir ve düşünce özgürlüğü anlamına gelmez.”